Uspjeh učenika novske Muzičke škole i na takmičenju u Bitolju

 Uspjeh učenika novske Muzičke škole i na takmičenju u Bitolju

Foto: Muzička škola HN

Mitar Žižić, učenik četvrtog razreda Muzičke škole-odsjek za klavir u klasi profesora Novaka Pavličića osvojio je drugu nagradu na međunarodnom pijanističkom takmičenju „Pianofest“ u Bitolju.
Takmičenje koje je organizovano online učestvovalo je 150 mladih muzičara iz 19 zemalja svijeta. Snimke svojih nastupa poslali su mladi iz zemalja ex Jugoslavije, Bugarske, Albanije, Njemačke, Italije, Malte, Litvanije, Moldavije, Belorusije, Izraela, SAD, Rumunije, Slovenije i Južne Koreje.

Direktorica novske Muzičke škole Jovanka Veljović ponosna je na uspjeh učenika i profesora ovog i svih takmičenja.

-Spremni smo da uvijek budemo oslonac učenicima i profesorima . Pratimo njihov rad i sad i kad odu iz Muzičke škole. Radujunas uspjesi njihovi kroz dalj školovanje“,istakla je Veljović..
-Mark Ivanov je prošle godine završio deveti razred naše Muzičke škole na klavirskom odsjeku, u klasi profesora Novaka Pavličića, a nastavio muzičko obrazovanje u Srednjoj muzičkoj školi u Kotoru. Iako je nižu muzičku školu pohađao samo dvije godine osvojio je, takođe u Btolju, prvu nagradu“, napominje Veljović i ističe da je riječ o talentovanom đaku.

-.Bito je da su to prepoznali profesori koji u ovim specifičnim okolnostima ulažaći poseban napor postižu uspjeh.Ova pandemija je pokazala da za našu škole ne postoje prepreke“, naglašava direktorica Musičke škole Jovanka Veljović najavljujući novogodišnji koncert uz poštovanje svih mjera.


Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još