Vjetar nije poremetio streličare na Kamenom

 Vjetar nije poremetio streličare na Kamenom

Na strelištu Kameno održano je 4. kolo nacionalnog kupa u trapu te 15. online kolo Kupa za vazdušno oružje (pušku i pištolj). Ono što je zajedničko za sve tri discipline je da su pobjednici upisali drugu (“kuglaši” uzastopnu) pobjedu u kupu, saopšteno je iz Streljačkog saveza Crne Gore.

Ivo Stanišić i Boro Krivokapić su, uprkos jakom vjetru, bili sigurni i sa 71, odnosno 70 bodova završili prvi dan kvalifikacija. U dobrom ritmu nastavili su i drugi dan, Stanišić sa 114, Krivokapić sa 110 “golubova”, ali su se rezultatski priključili i Jovica Marković (106), Nikola Perišić (102) i Dragan Mrkajić (101). Mjesto u finalu izborio je i Lazar Boreta (95).

„U finalu je viđena uzbudljiva borba u kojoj su otpali Boreta, Mrkajić, Marković, da bi na trećem mjestu, najbolje izdanje u Kup takmičenju Krivokapić završio sa 30 pogodaka. Ono mu je, osim mjesta na pobjedničkom postolju, donijelo i kartu za prvi nastup u reprezentaciji na evropskom prvenstvu u Osijeku narednog mjeseca“, navodi se u saopštenju.

U finalnom duelu, Perišić je nakon mjesec pauze pokazao da je veoma raspoložen, do samog kraja je odolijevao Stanišiću. Odlično i sigurno izdanje tokom cijelog takmičenja, ali i golub više u raspucavanju (41+2), donijeli su Stanišiću drugu pobjedu u Kupu, pa se Perišić morao zadovoljiti drugim mjestom (41+1).

Petnaesto kolo Kupa standardnim vazdušnim oružjem održano je po online proceduri na strelištima u Kolašinu, Nikšiću, Beranama i Podgorici. Najbolji iz prethodnog kola potvrdili su dominaciju i u ovom kolu: Nikola Šaranović u disciplini pištolj sa 555 krugova, Anđela Miličković u disciplini puška sa 615,8 bodova.

Kod pištoljaša su se, pored Šaranovića, istakli senior Stanislav Bošković (554) i junior Andrija Obadović (550).

Kod puškaša, tradicionalno uz Anđelu Miličković bio je Miloš Božović (611,49), ali i sve bolji juniori, Miljan Dević (607,2) i Darinka Bulatović (cca 606,0 ili 577 na cijele).

„Ovo kolo ostaće upamćeno i po tome što je prvi put takmičenje održano u novoj, adaptiranoj i savremenoj streljani Streljačkog doma Donje luge u Beranama. Moderni prostor, namijenjen za takmičenja, trening i druženje beranskih strijelaca, plod je dugog i napornog ulaganja streljačkih klubova Berane i Donje luge“, navodi se na kraju saopštenja.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još