Vaterpolista Marko Petković najuspješniji sportista grada u prošloj godini , a Stonoteniski klub Novi je najbolji sportski kolektiv

 Vaterpolista Marko Petković najuspješniji sportista grada u prošloj godini , a Stonoteniski klub Novi je najbolji sportski kolektiv

Foto: STK Novi

Najuspješniji sportista Herceg Novog u 2020. je vaterpolista Marko Petković, član Vaterpolo kluba Jadran i reprezentacije Crne Gore u seniorskoj selekciji, osvajač bronzane medalje na Evropskom vaterpolo prvenstvu održanom u januaru u Budimpešti.

Stonoteniski klub Novi je najuspješniji sportski kolektiv, odlučio je opštinski Žiri za dodjelu godišnjih priznanja u oblasti sporta na danas održanoj sjednici u prostorijama Sekretarijata za društvene djelatnosti i sport, saopšteno je iz lokalne uprave.

Ove godine je dodijeljena i nagrada za sportistu decenije, koja je prema odluci Žirija pripala jedriličaru Milivoju Dukiću, redovnom učesniku Olimpijskih igara, za postignute rezultate od 2011. do 2020. godine.

Priznanje za najuspješnijeg sportskog trenera u protekloj godini dodijeljeno je Miodragu-Profi Radanoviću, bivšem treneru FK Igalo sa kojim se ovaj klub plasirao u viši rang tamičenja, odnosno Drugu fudbalsku ligu Crne Gore.

Jednoglasnom odlukom Žirija za ambasadorku Herceg Novog u sportu proglašena je Danka Kovinić, 77. na zvaničnoj svjetskoj rang listi teniserki i najbolja teniserka Crne Gore.

Priznanje za sportskog radnika godine dodijeljeno je Draganu Ivoviću, predsjedniku Fudbalskog kluba Pomorac, za postignute rezultate u organizaciji rada kluba i realizaciji projekata unapređenja sportske infrastrukture.

Nagrada za životno djelo ove godine nije dodijeljena, a priznanje za doprinos sportu posthumno je dodijeljeno Dejanu Daboviću i Petru Obradoviću.

U protekloj godini najuspješniji sportisti Herceg Novog, pored Petkovića, bili su: Đuro Radović (vaterpolo), Vladan Spaić (vaterpolo), Dilan Prašović (boks), Jovana Kojčinović (košarka), Novak Obradović (košarka), Bogdan Bogdanović (fudbal), Miloš Grbić (fudbal), Milivoj Dukić (jedrenje), Milica Tufegdžić (odbojka), Natalija Obradović (odbojka), Filip Radulović (stoni tenis) i Aleksandar Milosavljević (sportski ribolov).

Posebnu plaketu za doprinos i pomoć u afirmaciji sportskih aktivnosti Žiri je dodijelio restoranu “Al posto giusto” .

Zajednički stav je da će ove godine priznanja biti skromnije uručena, bez svečane dodjele, iz poznatih epidemioloških razloga.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još