PVK Jadran proslavio 99 rođendan

 PVK Jadran proslavio 99 rođendan

Dodjelom plaketa počasnim i zaslužnim članovima PVK Jadran za generaciju rođenu od 1970. – 1979., PVK Jadran obilježio je 99 godina postojanja i rada na bazenu Jadran. Prigodna proslava održana je uz manji broj zvanica zbog poštovanja aktuelnih epidemioloških mjera.

U uvodnoj riječi, predsjednik skupštine kluba Boro Mračević objasnio je da su prošle godine bili spriječeni da organizuju tradicionalno druženje zbog epidemije korona virusa, pa je sinoć bila prilika da se prisjete i onih koji više nijesu sa nama:

„Prije svega Ivana Ivice Zubera, Dejana Dečana Dabovića i Melanije Erdevički koji su ostavili neizbrisiv trag u našem klubu. Na današnji dan obilježavamo tačno 99 godina od dana osnivanja Sportskog kluba Jadran koji je u svom sastavu od samog početka imao plivačku sekciju, a vaterpolo osnovanu 4 godine kasnije“, kazao je između ostalog Mračević.

U sklopu obilježavanja dana kluba uručene su plakete počasnim i zaslužnim članovima kluba.Najprestižnije priznanje kluba, zvanje počasnog člana kluba Jadranašima rođenim u periodu 1970. do 1979 godine, dodijeljeno je: Lidiji Vlahović, vrijednoj i marljivoj sekretarki kluba koja ovu funkciju obavlja punih 26 godina, vaterpolisti Siniši Matijaševiću koji je za Jadranovu ekipu odigrao 10 sezona, te u 226 utakmica postigao 229 golova, Veselinu Vesku Krivokapiću – kapitenu Jadrana sa odigranih 357 utakmica u 12 prvotimskih sezona, najboljoj plivačici kluba novijeg doba Duški Radan – učesnici Olimpijada u Atini 1996. i Sidneju 2000. godine, te vaterpolisti Nenadu Nenu Milanoviću koji je za klub odigrao 11 seniorskih sezona, postigavši 131 gol u 241 utakmici.

Zvanjem zaslužnog člana kluba, nagrađeni su i članovi medicinskog tima i treneri rođeni u periodu 1970. do 1979 godine: doktor Predrag Dragi Dabović, bivši vaterpolista Jadrana sa odigrane 3 seniorske sezone, sada ljekar kluba punih 13 godina, legendarni fizioterapeut kluba Dejan Dejo Mihjlović koji ovu funkciju uspješno obavlja punih 18 godina, te bivši vaterpolista kluba, a danas trener prve vaterpolo ekipe Petar Pero Radanović.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još