Počela prodaja dozvola za sportski ribolov za 2021.

 Počela prodaja dozvola za sportski ribolov za 2021.

Foto: Savez za sportski ribolov na moru Crne Gore

Savez za sportski ribolov na moru Crne Gore obavještava zainteresovane da se dozvole za ribolov u sezoni 2021. godina već nalaze u prodaji od 18. 12.2020. piše na njihovom sajtu.

Za prodaju i distribuciju dozvola zaduženi su slijedeći klubovi članovi Saveza: KSR „Bokeška jedra 1999”, KSR „Ama”, KSR „Big game” Herceg Novi, KSR „Bojana”, KSR „Budva”, KSR „Delfin”, KSR „Free divers”, KSR „Igalo”, KSR „Jugole Grakalić”, KSR „Mamula”, KSR „Neptun”, KSR „Pristan”, KSR „Ribar”, KSR „Sabljarka”, KSR „Sipa”, KSR „Širun”, KSR „Tuna”, RSK „Lampuga vp”, RSK „Rumija”, SRK „Deep blue”, SRK „Galeb”, SRK „Nirvana”, kao i SRK „Pagar”.

U prodaji su sledeće vrste dozvola po ovim cijenama:

Foto: Savez za sportski ribolov na moru Istarske županije
  • Stalna juniorska za ribolov – 5 €
  • Stalna seniorska za ribolov – 20 €
  • Stalna seniorska za podvodni ribolov i ribolov – 40 €
  • Privremena dnevna dozvola za ribolov – 5 €
  • Privremena petodnevna dozvola za ribolov – 10 €
  • Privremena desetodnevna dozvola za ribolov – 15€
  • privremena tridesetodnevna dozvola za ribolov – 30 €

Iz saveza podsjećaju da uz stalnu dozvolu za ribolov vlasnik mora imati i člansku kartu koja iznosi 5 € te da uz privremene dozvole nije potrebna članska karta.

Stalnu dozvolu može dobiti lice koje ime važeća lična dokumenta Crne Gore a Dozvolu za podvodni ribolov ne može dobiti lice koje nema važeća lična dokumenta Crne Gore.

Sportsko – rekreativni ribolov i dozvole za njega regulisani su Zakonom o morskom ribarstvu i marikulturi i Pravilnikom o sportsko-rekretivnom ribolovom na moru. Svako lice koje obavlja sportsko rekretivni ribolov mora posjedovati odgovarajuću dozvolu koja može biti stalna i povremena. Stalna se izdaje samo licima koji imaju prebivalište u Crnoj Gori i važi za kalendarsku godinu za koju je izdata dok se povremena može izdati i licima koji nijesu državljani Crne Gore.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još