Odgođena Novska skalinada

 Odgođena Novska skalinada

Foto: Facebook Triatlon klub X

Još jedan događaj odgođen je zbog epidemiološke situacije. Iako je sve bilo spremno, prijave zaključene, 150 slotova rasprodato, vrijeme sjajno za održavanje, organizatori Novske skalinade, trke skalama od Škvera do Španjole, bili su primorani na odgađanje.

Kako stoji na Facebooku Triatlon kluba X, imajući u vidu da veliki broj prijavljenih takmičara dolazi iz drugih opština, a zbog zabrane međugradskog saobraćaja, Novska Skalinada 2021 odlaže se do daljnjega.

„Kako bi zbog mjere zabrane međugradskog saobraćaja u danima vikenda veliki broj takmičara bio spriječen da dođe u Herceg Novi, te kako je u poslednjih nekoliko dana značajno pogoršana epidemiološka situacija u našem gradu, smatramo da je u opštem interesu svih takmičara da se Novska Skalinada odloži do daljnjega, odnosno do prve prilike kada epidemiološka situacija bude dozvoljavala da se trka održi bezbjedno i bez smetnji da na njoj učestvuju svi oni koji su se i prijavili.“ – navodi se u obavještenju.

Obzirom da je novim mjerama Ministarstva zdravlja Crne Gore narednih 15 dana u Herceg Novom zabranjeno i održavanje svih sportskih manifestacija, odlaganje je bilo neminovno.

Organizatori Triatlon klub X dodaju i da će novi datum trke biti zakazan za 10-15 dana nakon što mjera zabrane međugradskog saobraćaja u danima vikenda bude ukinuta o čemu će blagovremeno pbavjestiti javnost.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još