Novljanin do Beograda i nazad biciklom: Nakon devet dana vožnje, večeras stiže u rodni grad

 Novljanin do Beograda i nazad biciklom: Nakon devet dana vožnje, večeras stiže u rodni grad

Prošle sedmice, triatlonci Stevan Lučić i Nikola Bijelović, zaputili su se biciklima do Beograda. Uspješno su stigli u Srbiju, a potom su odlučili da se na isti način, biciklima, vrate u Herceg Novi. Ovo je Stevanov drugi put da se upušta u izazov, a Nikola je prvi put krenuo u avanturu. Nakon devet dana vožnje, jutros smo se sa Stevanom našli u Podgorici,a nakon razgovora sa nama, zaputio se ka rodnom gradu i ostvarenju cilja.

Oni su se prošle sedmice, rano, uputili preko Nikšića i Žabljaka  do glavnog grada Srbije. Put dugačak više od 500 kilometara uspješno su savladali. Međutim, jutros smo se našli samo sa Stevanom.

Nikola je imao taj peh, povreda ligamenata. Nije mogao da nastavi, a ja sam nastavio. Prvi put je meni da se vraćam i da vozim tom stranom. Žao mi je što Nikola nije mogao da nastavi sa mnom, ali povreda je viša sila“, kaže Stevan za FOS, kada smo ga upitali gdje je drugi član ekipe.

Iako sam u povratku, Stevan nije odustajao. Vozio je uporno ka cilju. Sada, prisjeća se puta do Beograda. Najteži je, kaže, bio prvi dan. Međutim, vozili su momci ne razmišljajući o odustajanju. Niti usponi preko Nikšića i Žabljaka, niti hladnoća u Šavniku nisu uspjeli da ih odvrate od cija.

Prvi dan – najduža i najteža etapa, možda i u ovih kompletnih devet dana. Toliko uspona od Herceg Novog, od mora do Nikšića. Da ne pričamo o etapi Šavnik – Žabljak. Velika hladnoća je bila i u Šavniku. Taj dan je bio jedan veliki izazov i mislim kad smo to prešli, znali smo da ovo ostalo neće moći da nas poremeti i da ćemo izdržati bez problema“, priča Stevan za FOS.

Putovali su četiri dana do Beograda. Tamo su napravili pauzu od par dana. S obzirom da ih je poslužilo odlično vrijeme, biciklima su u ponedjeljak krenuli nazad za Crnu Goru. Vozili su zajedno do Kragujevca, a onda je Stevan nastavio ovu izazovnu maršutu sam. Nikola se u Herceg Novi, zbog povrede, vratio autobusom.

Bilo bi mi lakše i milije da smo vozili zajedno ali eto… Biće prilike nadam se, nije ovo posljednja vožnja“, priča naš sagovornik.

Više od 1000 kilometara pređenih biciklom, zaokružiće Stevan večeras kada stigne u rodni grad.

U suštini kao da sam kući iako imam još 100 i nešto kilometara. Zadovoljan sam. I fizički i kondiciono smo i ja i biciklo to ispratili na najbolji mogući način. Ako sve bue kao do sada, kad stignem , mogu da kažem da su misija i moja očekivanja maksimalno ispunjeni i da je sve odrađeno kako treba, tako da se na dam da će sve biti okej. Još danas eto pa…“, kaže Stevan.

Nije prvi put da se Novljanin otisnuo u ovakvu avanturu. Prošle godine je takođe biciklom putovao do Beograda a nazad se vratio autobusom.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još