Jadran na turniru Lige šampiona u Budimpešti

 Jadran na turniru Lige šampiona u Budimpešti

Foto:PVK Jadran

Vaterpolisti Jadrana sjutra putuju u Budimpeštu gdje će učestvovati na prvom turniru Lige šampiona.Već u utorak, od 16 i 30, igraju protiv aktuelnog prvaka Evrope Ferencvaroša. Trener Petar Radanović objavio je spisak igrača na koje računa za taj i ostale mečeve: Vaspo 98 Hanovera i Dinama iz Tbilisija.

Na spisku su :Danilo Radović, Uroš Vučurović, Dimitrije Obradović, Džejk Masket, Konstantsin Averka, Vasilije Radović, Martin Gardašević, Đuro Radović, Dušan Banićević, Nikola Brkić, Marko Petković, Darko Đurović, Matija Sladović.

Nakon duge povrede skočnog zgloba noge, nastupiće golman Petar Tešanović, kao i centar Jovan Vujović, koji se još oporavlja od povriede ramena.

Turnir će zbog zdrastvenih problema propustiti bekovi Luka Murišić i Damjan Vujičić.

Ovogodišnja Liga šampiona zbog pandemije koronavirusa igraće se u izmjenjenom formatu, kroz tri turnira, koji će biti organizovani po sistemu „balona“.

Svaka ekipa ukupno će odigrati po deset utakmica, po tri na prvom i trećem i četiri na drugom turniru.

Prvi turnir na programu je od 15. do 17. decembra, drugi od 1. do 5. marta, a treći od 20. do 22. aprila.

Jadran se nalazi u grupi B, u kojoj su još mađarski Ferencvaroš, njemački Hanover, španska Barseloneta, italijanska Breša i gruzijski Dinamo.

Jadran će turnir otvoriti u utorak duelom protiv Ferencvaroša (16.30), u srijedu sastaće se Hanoverom (19.00), a u četvrtak sa Dinamom iz Tbilisija (14).

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još