Ležerni Berni Sanders zapalio internet. Ima ga svugdje – čak i u „Ko to tamo peva“

 Ležerni Berni Sanders zapalio internet. Ima ga svugdje – čak i u „Ko to tamo peva“

Foto: Twitter

Dok su pjevačke zvijezde i ostale zvanice na inauguraciji američkog predsjednika Džoa Bajdena pažljivo birali kreatorsku odjeću koju su obukli na istorijski dan, demokratski politički veteran Berni Sanders došetao je ležerno odjeven, kao da se upravo uputio u poštu platiti račune ili pak u popodnevnu šetnju s penzionerima. 

Foto: Twitter

Simpatični Berni, navukao je velike, tople, šarene rukavice od recikliranih materijala koje je dobio prije dvije godine tokom kampanje od učiteljice iz Vermonta, Jen Ellis. Ona ih izrađuje od starih džempera i oblaže flisom od recikliranih plastičnih boca.

Foto: Twitter

„Mi se u Vermontu oblačimo toplo. Znamo ponešto o hladnoći. I ne brinemo se toliko o modi. Želimo da se ugrijemo.“- rekao je kroz smijeh Berni za CBS News i oduševio mnoge. Fotografija Sandersa, koji sjedi na stolici na sklapanje postale su neviđeni hit na internetu. Pretvorene su u memove koji se u ogromnom broju šire društvenim mrežama.

Foto: Twitter

Iako je Vogue objavio da „ništa na njemu nije izgledalo dobro“ i njegovoj supruzi skromni ‘outfit’ se svidio. „Vermontska jakna, vermontske rukavice, vermontski zdrav razum!“, napisala je gospođa Sanders.

Twitter, Instagram i Facebook krcati su Sandersovih montaža na raznim lokacijama širom svijeta.

Foto: Twitter

Napravljena je i aplikacija koju je osmislio softwerski inženjer Nik Sonhi, a koja omogućuje da smjestite Sandersovu fotografiju s inauguracije na bilo koje mjesto na svijetu. 

Osvanuo je tako Berni između ostalog i u autobusu „Ko to tamo peva“:

Foto: Twitter

Ima ga u svim kultnim filmovima i serijama, pa tako sjedi pokraj Forresta Gumpa; na tronu u „Igrama prijestolja“; zajedno sa ekipom serije „Prijatelji, Mister Binom, igra partiju šaha u  Netflixovom „Damin gambitu“ …

Foto: Twitter

„Sviđa mi se što Berni izgledom poručuje: Nije me briga za pompu niti okolnosti“, pišu korisnici na Twitteru.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još