Sofija i Luka – već 6 godina najpopularnija imena

 Sofija i Luka – već 6 godina najpopularnija imena

Foto: shutterstock

Kako je iz MUP-a saopšteno portalu Roditelji.me, prema podacima iz matičnog registra rođenih, najčešće žensko ime je dobilo 127 djevojčica, dok je Luka bio izbor za 132 dječaka.

Drugo mjesto među omiljenim imenima za djevojčice zauzele su Sare i Maše, kojih je tokom prošle godine rođeno po 66.

Darija je ime koje je za svoje novorođenče odabralo 58 porodica, a za 56 djevojčica roditelji su izabrali ime Nađa.

Tokom prošle godine rođeno je 56 Ksenija, a ime Dunja je odabrano za 55 djevojčica. Po 53 bebe su dobile imena Milica i Teodora, 51 Mila, a rođeno je 50 djevojčica kojima su roditelji izabrali ime Hana.

Među omiljenim ženskim imenima tokom 2020. godine su i Kalina, Anastasija, Helena, Jana, Tara, Una, Marija, Bogdana i Petra.

Na spisku omiljenih, osim imena Luka, je i Vasilije, koje su roditelji odabrali u 124 slučaja. Ime Lazar nosi 117 dječaka rođenih tokom 2020, a rođeno je i 97 Bogdana i 91 dječak pod imenom Petar.

Prilikom upisa u matični registar rođenih roditelji su često birali i imena: Vuk (80), Andrej (73), Pavle (69), Jovan (68), Danilo (60) i Stefan (58).

Prema podacima Direktorata za građanska stanja i lične isprave MUP-a Crne Gore, na listi muških imena koja su roditelji često birali za svoje bebe su i Nikola, Viktor, Aleksa, Đorđe, Kosta, Matija, Jakov, Dušan i Ognjen.

Izvor: FOS media

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još