Podgoričanin jedinstvenog stila – protiv diktata mode i što dalje od uniformisanosti

 Podgoričanin jedinstvenog stila – protiv diktata mode i što dalje od uniformisanosti

Foto: Irena Radović

Podgoričanin Nemanja Vojvodić prepoznatljiv je po svom specifičnom stilu. Dok se mladi uglavnom utrkuju oko toga ko će bolje ispratiti posljednje modne trendove, on uživa u retro modi. Zahvaljujući jedinstvenom načinu odijevanja, a potom i brkovima i frizuri, izgleda kao da je u naš grad stigao iz nekog drugog vremena. Ne krije da plijeni pažnju svojom pojavom, ali da mu to i te kako godi.

Nemanja se bavi modelingom, pored toga voli i glumu, ljubitelj je umjetničke fotografije a kada nije na snimanju onda je sigurno u kuhinji. Sa keceljom i varjačom se odlično snalazi u spremanju specijaliteta.

No, pored svega toga, kao dodatni pečat svojim talentima pridodaje i jedinstveni izgled.

Kaže da ga to izdvaja iz mase i koliko toliko drži dalje od uniformisanosti kojima mlađi naraštaji uglavnom teže. Stil 70ih i 80ih nešto je što preferira.

Foto: Marko Tošković

„Ja se odlično osjećam u takvim kombinacijama i po mom mišljenju to je najljepša moda. Iako je kod nas teže naći takvu odjeću, uglavnom eto imam sreće. Negdje jedna kombinacija, negdje više, a nešto nalazim i preko interneta. Što je najvažnije, ovaj način odijevanja i nije toliko skup“, kaže Nemanja za Portal Podgorica.

Pantalone, košulje dugih i kratkih rukava, francuske kape, odijela, cipele, džemperi u stilu minulih vremena… Sve se to može naći u ormaru ovog Podgoričanina.

„Mnogi kažu da je kul što se oblačim tako. Zanimljivo im je i komentarišu da izgledam kao da sam izašao iz nekog filma. Dosta me narod gleda i kad prođem gradom”, iskren je sagovornik portala Podgorica. 

Ne krije da stižu i brojni komentari na račun nesvakidašnjeg odijevanja, no većinom su pozitivni. Sugrađani ne kriju oduševljenje njegovom jedinstvenošću ali i načinom na koji sve to iznese.

“Iskreno svaki komentar mi prija, samo da je iskren. A ako se nekome sviđa, sviđa. Ako ne, ja sam potpuno kul. To nosim sa merakom i volim tako da se oblačim.“

Foto: Meliha Šuškavčević

Nemanja se već nekoliko godina bavi modelingom. Bio je zaštitno lice u brojnim reklamama a osim toga oprobao se i na filmskom platnu. Rado se sjeća i svog prvog kastinga za film „Papilon“, kao i drugih mini uloga koje je dobijao u raznim projektima.

„Iskustvo na kastingu za ‘Papilon’ mi je bilo najljepše iskustvo do sada. Imao sam prilike da vidim neke glumce koje sam do tada gleda samo na tv ekranu ili filmskom platnu. Osim toga, bio sam i dio jednog kineskog filma, upoznao brojne reditelje i glumce. Takođe sjajno iskustvo“, priča sagovornik portala Podgorica.

Ne krije da mu kako u glumi tako i u modelingu stil umnogome olakšava jer svojim stilom zapadne za oko. Iako nije školovani glumac, u 2021. želi da ostari san i upiše akademiju.

„Pored toga želim da snimam što više filmova, serija, reklama. Što se tiče mode priželjkujem još više revija ali fotografisanja“, kaže nam ovaj strastveni ljubitelj i mode i filma.

A u susret novim izazovima koje nam donosi 2021. godina ali i svojim snovima, jedno je sigurno – Nemanja neće odustati od svoje jedinstvenosti i mode kojom nas konstantno vraća u vremena filmskih junaka uz koje su mnogi odrastali.

Izvor: FOS media

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još