Pažljivo gledajte cijene – Žena se vezala za skuter da bi ga kupila

 Pažljivo gledajte cijene – Žena se vezala za skuter da bi ga kupila

Foto: 123rf – ilustracija

Ovogodišnji crni petak je u jednom meksičkom gradu prošao uzbudljivo za jednu njegovu stanovnicu, koja se privezala za skuter pošto joj uprava jednog trgovačkog lanca nije željela prodati moped po cijeni od 69 centi koja je bila istaknuta na vozilu, prenosi Daily Mail.

Žena je bila među brojnim kupcima koji su ušli u trgovinu u gradu San Luis Potosiju, a po pisanju lista Sin Embargo, bila je uvjerena da su svi argumenti na njenoj strani kad se obratila osoblju šoping centra i pokazala im sniženu cijenu.

Skuter Italika prvo je koštao 19.999,00 pezosa ili oko 996 dolara, a na sniženju je trebao stajati 13.999,00 pezosa ili 698 dolara, ali decimalna tačka koju je, umjesto decimalnog zareza na pogrešnom mjestu napisao neko od zaposlenika, oglašavala je nezamislivu cijenu od 13,999 pezosa ili 0.69 dolara (oko 69 centi).

Problem je nastao kad se Meksikanka obratila upravi trgovine koja joj nije željela prodati moped po naznačenoj cijeni pa se odlučila obratiti Agenciji za zaštitu potrošača.

Ni agencija nije uspjela uvjeriti osoblje i upravu trgovine da je kupac u ovom slučaju u pravu te da Meksikanki moraju prodati skuter po cijeni na kojoj je insistirala.

Nezadovoljna ishodom pregovora žena se na kraju privezala za skuter, nadajući se da će ga uspjeti kupiti za 69 centi.

Na kraju nije otkriveno je li ga baš ona uspjela dobiti po nezamislivoj cijeni od 69 centi jer neko jeste.

Naime, generalni direktor tog trgovačkog lanca potvrdio je da je u trgovini u San Luis Potosiju došlo do incidenta te da je državni funkcioner za zaštitu prava potrošača na kraju u izvještaju napisao da je skuter prodat za 0.69 dolara prvom od mnogih kupaca koji su primjetili grešku u cijeni.

Izvor: HRT

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još