NVO Fit Woman Montenegro-,,Kako uskladiti porodične i poslovne obaveze”

 NVO Fit Woman Montenegro-,,Kako uskladiti porodične i poslovne obaveze”

Na trećoj radionici Woman talks Montenegro u organizaciji hecegnovske NVO Fit Woman Montenegro tema je bila ,,Kako uskladiti porodične i poslovne obaveze”. Ključno izlaganje imala je Margarita Kaimaklioti (32 godine) sa Kipra, mlada majka i uspješna poslovna žena koja radi kao politička savjetnca u Evropskom parlamentu u Briselu.

Ona je posebnu pažnju posvetila zakonskim propisima različitih članica EU kojima se regulišu prava trudnica i porodilja, pritom ističući da u Belgiji porodiljsko odsustvo može trajati najviše pet mjeseci.

Kao neko ko u Evropskom parlamentu radi od 2012 godine, može iz ličnog iskustva potvrditi da EU podstiče mlade majke i uopšte žene da aktivno učestvuju u političkim procesima, poručila je Kaimaklioti. Danas od ukupnog broja EU poslanika žene čine oko 40 posto, dok u mnogim vodećim političkim partijama zemalja članica EU žene zauzimaju ključne pozicije.

Govoreći o EU i kiparskim političarima koji podržavaju aktivno učešće žena u politici izdvojila je EU poslanika Evropske narodne partije i  svog nadređenog Lefterisa Christoforoua ( Lefteris Christoforou ) koji već dugi niz godina podstiče žene da se bave politikom.

Onlajn radionici prisustvovalo je nekoliko članica NVO Fit Woman Montenegro kako iz Crne Gore tako i iz inostranstva. Pokazale su veliko interesovanje za temu i spremnost da svoja iskustva podijele sa drugima. Kako poručuju iz ove NVO i u narednom periodu nastaviće da jednom mjesečno organizuju onlajn izlaganja uspješnih žena iz svih krajeva svijeta. Rad NVO Fit Woman Montenegro možete pratiti putem njihovih naloga na društvenim mrežama i sajta www.fitwomanmontenegro.me

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još