Mjesta u Italiji nestvarne ljepote

 Mjesta u Italiji nestvarne ljepote

agencije

Italija, pored veličanstvenih gradova koji su krojili istoriju i bili dom Renesanse, umjetnika i napretka, ima pregršt mjesta koja izgledaju nadrealno, nestvarno i krajnje bajkovito… Evo neka od njih.

Civita di Bagnoregio

Ovo prilično udaljeno selo sa samo 16 stanovnika, vraća putnike u prošlost, u srednjovekovnu Italiju. Poznat i kao „umirujući grad“, upečatljivi zaseok nalazi se na vrhu brda vulkanske sedre, piše Travel Magazine.

Njegove neobične, kaldrmisane ulice, kameni prolazi i drevne kuće obložene saksijama izgledaju kao iz bajke.

Reschensee

Reschensee, u italijanskim Alpima, je veštačko jezero koje je poznato po tornju koji viri iz vode. Pripada crkvi iz 14. veka, koja je potopljena kada je jezero stvoreno 1950. godine.

Tada je elektroenergetska firma postavila branu kako bi proizvodila sezonsku električnu energiju, a veći broj gradova, uključujući Graun i Reschen, su poplavljeni u procesu. Crkveni zvonik je sve što ostaje vidljivo i do njega se može doći pešice kada se jezero zimi zaledi.

Trulli

Truli kućice sa konusnim krovovima jedna su od glavnih atrakcija regije Apulija. Ove kuće podsećaju na domove hobita smeštene u fantastičnom svetu, a izgrađene su kao stanovi i magacini u 19. veku.

Prepoznatljivi krovovi su napravljeni od krečnjaka i vodootporni su. Većina truli kućica ima po jednu sobu ispod svakog krova i dodatne prostorije u zaobljenim nišama unutar građevine.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još