BiH: Bivši narko diler osvojio mandat u lokalnoj skupštini. Je li to moguće i kod nas?

 BiH: Bivši narko diler osvojio mandat u lokalnoj skupštini. Je li to moguće i kod nas?

Foto: Facebook Narod i pravda Brčko

Prema konačnim rezultatima koje je objavilo Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine, kandidat Naroda i pravde Abdulah Iljazović osvojio je mandat u Skupštini Brčko distrikta.

Iljazović je pažnju javnosti privukao prije izbora, kad je na društvenim mrežama objavljeno da je prije tri godine bio optužen za dilovanje droge. On se nakon te objave odlučio da se našali, prenosi B92. 

„Znam da sam zeznuo situaciju i ne mogu pobjeći od toga. Vjerujem kako mogu da pokažem da čovjek kada se okruži pravim ljudima može da uradi nešto što mu je bilo nezamislivo prije tri godine. Samo da se zna, kod mene je gram bio gram. Poštenje prije svega„, poručio je Iljazović tada. 

Za Iljazovića je glasala 801 osoba, što je 31,86 odsto glasova. Tako je postao najmlađi izabrani zastupnik u Skupštini Brčko distrikta BiH ikad.

Iljazović je poznat i po tome što je prijavio pokušaj krađe glasova, nakon čega je Centar za istraživačko novinarstvo razotkrio mrežu trgovaca glasovima u Brčkom. – zaključuje B92.

Zanimljivih i šaljivih situacija na u BiH bilo je pregršt i prosto ne možemo a da se ne zapitamo da li je ovako nešto moguće i na našim lokalnim izborima.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još