Astrologija:Stiglo je doba Vodolije

 Astrologija:Stiglo je doba Vodolije

Ilustracija

Zvijezde nam poručuju da vežemo pojas, jer ulaskom u 2021. godinu ulazimo u sasvim novu eru – Doba vodolije.

Saturn i Jupiter uselili su se u Vodoliju. Saturn je to učinio 17. decembra, a Jupiter dva dana kasnije. Obe ove planete kreću se sporo i smatra se da je njihov uticaj na društvo i norme jak. A u ovom trenutku oba ova velika astrološka igrača prelaze iz jednog tradicionalnog znaka u progresivnu i eskcentričnu Vodoliju.

Dok su bili u Jarcu (Saturn još od 2017, a Jupiter proteklih godinu dana), natjerali su nas da savladamo vrlo teške lekcije. Naučili smo da budemo disciplinovani i da kroz sve to izrastemo u nove i bolje ljude. Taj težak period je iza nas: Jupiter i Saturn promijenili su zemljani znak za progresivnu, naukom vođenu Vodoliju.

Jupiter i Saturn: Velika konjukcija

Već pri prvom susretu ove planete su bile u konjukciji. Susrele su se tačno na mjestu gde su najbliže jedna drugoj. Bile su toliko blizu, da su zajednički formirale figuru koja sa Zemlje izgleda kao Božićna zvijezda (tako je zovu čak i u NASA).

Budući da su megalomanski Jupiter i stabilizujući Saturn planete koje utiču na društvo u cjelini, nećete odmah osjetiti njegove efekte. Umjesto toga, ova konjukcija biće samo prva rečenica u sasvim novom poglavlju. Nastupa Doba vodolije i nameće se pitanje šta donosi 2021. godina.

Šta očekivati od 2021. godine

Do 13. maja, kada će se Jupiter nakratko useliti u Ribe,  a zatim ponovo od 28. jula do 28. decembra, Jupiter i Saturn će zajedno putovati kroz neobičan, humanitarni vazdušni znak. Zajedničko putovanje velikih planeta u fiksnom vazdušnom znaku udaljiće nas od zastarjelih struktura i dosadašnjih centara moći. U Doba vodolije nas, u stvari, tek uvodi ova velika konjukcija Saturna i Jupitera. Sa Vodolijom na čelu, usmjerićemo se ka višim ciljevima, dobrobiti zajednice.

Osim što će ojačati društveni aktivizam, možemo očekivati i nagli tehnološki napredak, vjerovatno upravo u oblasti medicine. Pošto su Vodolije slobodoumne i često ih privlače platonski, nekonvencionalni odnosi, za očekivati je da Doba vodolije digne glas protiv braka i monogamije.

Kada govorimo o Eri vodolije obično zamišljamo idiličan svijet pun mira i ljubavi. Nažalost, griješimo, kažu astrolozi. Saturn koji poštuje granice i naporan rad, Jupiter koji je sklon pretjerivanju i Vodolija kao fiksni znak, prije bi mogli da izazovu uzavrele strasti. Ljudi oprečnih uvjerenja lako bi mogli da ih se drže izuzetno tvrdoglavo, stalno na ivici sukoba.  Ipak, ovaj period će se nam doneti svijest o tome kako mi kao pojedinci utičemo na svijet oko nas, koliko dobrog, a koliko zla nanosimo u svakoj oblasti svog života. Era Vodolije naučiće nas kako da svoje lične težnje podredimo kolektivnim i iz toga izvučemo korist.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još