14 stvari koje nikad ne bi trebali da guglate

 14 stvari koje nikad ne bi trebali da guglate

Google je najviše korišćen pretraživač na svijetu, no neke stvari ne bi trebalo da guglate. Spisak koji ćete pročitati nastao je na temelju iskustava drugih korisnika, a uvijek je lakše učiti na tuđem primjeru.

Stvari koje se nikad ne bi trebalo da se nađu u vašoj pretrazi popisala je ekipa sa Reddita, ali neke su previše eksplicitne da bi se prenosile. U svakom slučaju, ovaj spisak će vam pomoći.

1. Svoje simptome

Ako se ne osjećate dobro, obratite se ljekaru. Nemojte da guglate simptome, jer postoji veliki broj sajtova koji jesu specijalizovani za takav sadržaj, ali većinom od njih ne upravljaju medicinski stručnjaci. Traženje značenja vaših simptoma na internetu sigurno vam neće pomoći. Potpuno obrnuto – učiniće da se osjećate gore i panično.

2. Bilo šta što je krivično djelo i može da bude u vezi sa kriminalom

Ovo je ozbiljno. Možda čisto iz radoznalosti želite da guglate „kako napraviti bombu“ ili „kako napraviti amfetamine“, ali ipak nemojte to da radite. Imajte na umu da službe za zaštitu i kontrolu droga uijvek prate takve vrste pretraživanja, a vaša IP adresa može da se pojavi u takvoj bazi podataka. Ne želite da upadnete u nevolje zbog svoje radoznalosti, zar ne?

3. Rak

To je slučaj kada što manje znate, to bolje spavate. Postoji toliko mnogo vrsta ove bolesti, a većina njih se javlja sa simptomima koji bi mogli biti vrlo česti za mnoga druga bezazlena stanja. Većina ljudi doživljava vrtoglavicu, slabost, mučninu itd., pa ćete vjerovatno nešto drugo zamijeniti sa rakom i početi da paničite.

4. Najezde stenica

Vjerovatno ste čuli za ova mala čudovišta, posebno iz nekih recenzija hotela. A možda su čak i neki od vas iskusili njihovu štetu na svojoj koži. Ali da li ste ikada pomislili kako izgledaju zaraze stenicama? Ako želite da nastavite da spavate noću, nemojte to da tražite.

5. Opasne životinje

Klonite se ovakve liste, osim ako ne želite da steknete nove fobije. Na našoj planeti ima mnogo zaista zastrašujućih životinja, a neke od njih će se vjerovatno iskazati u vašem regionu. Štaviše, takva fobija može da vas odvrati od putovanja. Ne želite da se to dogodi, zar ne?

6. Svoje ime

Nije velika tajna da je u eri interneta naša privatnost veoma dovedena u pitanje. Ako pokušate da proguglate svoje ime, možete da naiđete na neke neprijatne rezultate. Loše fotografije, zastarele informacije, nebitan sadržaj – takve stvari shvatamo previše ozbiljno. Ako nađete ovakvo nešto, poželjećete da sve to izbrišete. Međutim, to nije jednostavna stvar. Možda bi trebalo da ednostavno ne guglate, prenosi portal Bright Side.

7. Porođaj

Svi smo te scene vidjeli u filmovima. Žene viču glasno, ljekari pokušavaju da ih smire – sve to izgleda zaista stresno, čak i u filmu. Međutim, stvarni proces rađanja je mnogo drugačiji. Zato nemojte ni pokušavati da ovo tražite.

8. Fournier

Iako je to prezime NBA košarkaša Evana Fourniera, ne biste trebalo da ga guglate bez imena ispred njega. Njegovo prezime je stara francuska riječ za pekara, ali i naziv za vrstu gangrene koja zahvata genitalije. Upozoreni ste, ne želite to da vidite.

9. Krokodil

Naizgled je riječ o bezazlenoj životinji, ali to je i ulični naziv za Desomorphine, derivat morfijuma sa moćnim opojnim svojstvima, koji se koristio kao zamjena za heroin u Rusiji i Ukrajini. Ta droga može skuvati kožu, izazvati infekcije tkiva i razna oštećenja na mjestu ubrizgavanja. Poznata je kao droga koja jede meso, a ime je dobila po tome što koža zavisnika izgleda kao krokodilska.

10. Omiljenu hranu

Ovdje nije ništa gnusno. Samo ćete biti gladni kad pogledate savršene fotografije jela na koje vam i inače ide voda na usta.

11. Larve koje se razvijaju u ustima (Mouth larva)

Kako piše jedan redditor, on je tražio larvu moljca, no zbog tipfelera je ugledao nešto gnusno.

12. Google 

Samo ćete se naći u jednoj beskonačnoj petlji. Kad proguglate Google, dobićete opet – Google. Šokantno. Ako ste među onima koji u URL polje ukucavaju Google kako bi došli do pretraživača, uštedite sebi vrijeme i kuckanje. URL polje samo po sebi je pretraživač.

13. Svoju e-mail adresu

Mogli biste da se dobro prestrašite kad vidite gdje ste je sve ostavljali. Ako se bojite da ste hakovani, to možete provjeriti na stranici haveibeenpwned.com.

14. Harlekinova ihtioza

Riječ je o teškoj genetskoj bolesti kod koje se djeca rađaju s kožom omotanom bijelim pločicama kože između kojih su pukotine. Zbog pukotina njihova koža je podložnija infekcijama i potrebna joj je stalna njega. Bolest je nekad bila smrtonosna, ali sa poboljšanjem neonatalne njege broj preživjelih se povećava, piše Indy100.

izvor: b92.net

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još