Praznik mimoze: Korona odgađa sve više događaja

 Praznik mimoze: Korona odgađa sve više događaja

Loša epidemiološka situacija u kombinaciji sa lošim vremenom odgađaju sve više događaja predviđenim Programom 52. Praznika mimoze.

Najprije su organizatori objavili da se odgađa izložba cvijeća čije je otvaranje planirano za petak, 12. februar. i koja je trebala trajati tri dana. Odgađanje je uzrokovano lošim vremenskim uslovima i pooštrenim epidemiološkim mjerama.

Karavan praznika mimoze po Crnoj Gori koji je trebalo da obiđe Kolašin, Podgoricu, Nikšić i Žabljak takođe je otkazan a organizovanje u drugom terminu zavisiće od epidemiološke situacije u zemlji.

Odgađaju se i sportski djelovi programa među kojima je „Mimoza kup“ fudbalsko takmičenje za 2009. i 2011. godište, koje je takođe bilo predviđeno za ovaj vikend u organizaciji Škole fudbala Manda i Polino sporta. Do daljnjeg je odloženo i takmičenje za 2010., 2012. i 2013. godište koje je bilo planirano slijedeći vikend.

Ipak, kako trenutno stvari stoje, retrospektivna izložba „Veza koja traje“ biće postavljena po planu u ponedjeljak u centru grada a isti dan za 19 sati programom je predviđena izložba fotografija „Blu memoris“.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još