Poznati pjevač Džej Ramadanovski preminuo u 56-oj godini

 Poznati pjevač Džej Ramadanovski preminuo u 56-oj godini

Foto: mondo.rs

Proslavljeni folker Džej Ramadanovski preminuo je danas u 56. godini. – prenosi nova.rs.

Džej je preminuo uslijed zastoja srca.

Rođen je u višečlanoj porodici obućara Mazlama i radnice Gradskog Zelenila Barije Ramadanovski kao jedino muško dijete. Porodica Ramadanovski vodi porijeklo iz opštine Resan u Makedoniji. Rane godine života provodi u Skenderbegovoj ulici na Dorćolu. Nakon razvoda roditelja izvesno vrijeme provodi živjeći sa bakom po majci, da bi poslije zbog sklonosti ka maloljetničkoj delinkvenciji vrijeme do punoljetstva proveo po domovima za vaspitanje djece i omladine.

U toku boravka u domu izučava autolakirerski zanat i nakon odsluženja vojnog roka posao dobija u Industriji poljoprivrednih mašina “Zmaj” gdje se međutim ne zadržava dugo, i vraća se životu na ulici i sitnom kriminalitetu. U to doba muzikom se bavio amaterski.

Upoznavši se sa Marinom Tucaković, odlučuje se na prvi ozbiljniji korak u bavljenju muzikom. Sa pjesmom “Zar ja da ti brišem suze” učestvuje na festivalu MESAM 1987. godine i osvaja drugo mjesto. Tokom 1990-ih bio je popularan u cijeloj nekadašnjoj Jugoslaviji a naročito u Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Dok je bio na vrhuncu popularnosti pravio je turneje po inostranstvu (u Njemačkoj, Švedskoj, Kanadi, SAD…)

Džej se takođe pojavio u filmu iz 1989. godine „Hajde da se volimo 2“, gdje je izveo jednu od svojih, tada popularnih pjesama, ”Slažeš li se ti”.

Na Grand festivalu 2008. godine je osvojio drugo mjesto sa pjesmom „Imati pa nemati“.

Izvor: nova.rs

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još