Povodom Međunarodnog dana pismenosti u Gradskoj biblioteci diskusija „Pismenost nekad i sad“

 Povodom Međunarodnog dana pismenosti u Gradskoj biblioteci diskusija „Pismenost nekad i sad“

Foto: Portal Novi

U čast obilježavanja Međunarodnog dana pismenosti, 8. septembra, JU Gradska biblioteka i čitaonica Herceg Novi u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi organizuje panel-diskusiju na temu Pismenost nekad i sad, u utorak, 7. septembra, u 19 časova, u čitaonici Biblioteke. – obavještavaju iz te ustanove.

Učesnici skupa su eminentni javni radnici i radnici u kulturi i obrazovanju iz Herceg Novog: Svetlana Jagnjić, vaspitačaca, Vesnica Rašajski, učiteljica, Tamara Komar, prof. srpskohrvatskog jezika i književnosti, Voislav Bulatović, dipl. politikolog i grafički dizajner, mr Đorđe Malavrazić, esejista i kulturolog, mr Jelena Petrovska, bibliotekar savjetnik i programski direktor u Univerzitetskoj biblioteci „Sv. Kliment Ohridski“ u Bitolju, koja će se uključiti onlajn, i bivši učenik JU SMŠ „Ivan Goran Kovačić“, Danilo Marić, prvonagrađen na ovogodišnjem literarnom konkursu „Otvori knjigu, otvori svijet“ u organizaciji Biblioteke i hercegnovske srednje škole.

Takođe, 8. septembra, Biblioteka pruža mogućnost besplatnog učlanjenja i obnove godišnje članarine svim zainteresovanim građanama.

Napominju da je panel-diskusija zatvorenog tipa i održaće se u skladu sa preporučenim mjerama zbog epidemiološke situacije.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još