Online radionica o dekupažu na Prazniku mimoze

 Online radionica o dekupažu na Prazniku mimoze

Prva od tri Floravista online radionice dekupaž tehnike u sklopu 52. Praznika mimoze, biće održana poslijepodne od 18 h posredstvom Fb stranice Praznika mimoze, obavijestili su iz JUK Herceg Festa.

Radionice modelira Novljanka Mirna Marić. Tema prve radionice su Osnove dekupaža.

Dekupaž tehnika, koju mnogi smatraju za umjetnost, seže daleko u istoriju. Međutim, svoj puni sjaj kao vještina ukrašavanja doživljava u 17. vijeku, kroz ruke venecijanskih umjetnika.

 „Danas, kada njena popularnost raste, predstavlja umijeće kojim svaki predmet možete da pretvorite u malo umjetničko djelo, sa izrazitim pečatom vaše kreativnosti“, navode iz JUK Herceg Festa.

Pozvali su sve koji su zainteresovani za radionice koje razvijaju maštu, kreativnost, motoriku i smisao za etiku, da se priključe, jer FLORAVISTA pruža upravo to.

„Radionice će se održati onlajn, uživo i svi učesnici imaće mogućnost da postave pitanja i pošalju poruku“, kazali su organizatori.

Mirna Marić posljednjih 15 godina kao hobi izrađuje slike i ukrašava predmete i stari namještaj dekupaž tehnikom. Prvu samostalnu izložbu imala je 2009. godine.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još