O Herceg Novom reportaža na ruskoj državnoj televiziji

 O Herceg Novom reportaža na ruskoj državnoj televiziji

Turistička organizacija Herceg Novi je, kao domaćin i inicijator, nedavno ugostila ekipu ruske državne televizije. Kao rezultat te posjete je emisija na glavnoj državnojj televiziji Russia-1 u okviru serijala „По секрету всему свету“. Radi se o emisiji koja se emituje svake subote u jutranjem terminu i čiji koncept podrazumjeva prikazivanje običaja nekog kraja kao i susrete sa lokalnim stanovništvom koje posjeduje određene vještine koje karakterišu mjesto ili lokalnu kulturu.

-Možemo reći da je posjeta redakcije emisije „По секрету всему свету“ samo kruna ovogodišnjih aktivnosti koje smo sproveli na tržištu Rusije. Podsjećamo da su grad posjetile brojne televizijske ekipe od kojih se izdvajaju emisije kao što su „Непутёвые заметки“ i „Поедем, поедим!“, a pored toga je bilo aktivnosti i u vodećim štampanim medijima Rusije. I ovaj projekat je poput prethodnih ugovoren tokom formalnih posjeta St Peterburgu, a zbog epidemiloške situacije realizovan je tek sredinom novembra. „По секрету всему свету“ nije klasična propagandna emisija u kojoj opisujemo turističke potencijale grada i Boke. Ovdje se te informacije  indirektno nameću, dok su u prvom planu ljudi, njihov život i običaji. Zato smo za tu priliku naše goste povezali sa domaćinima i lokalnim privrednicima koji su svojim učešćem u emisiji prikazali neraskidivu vezu između tradicionalnog i modernog, ističući kulturu kao i gastro elemente kraja i Boke“, rekao je direktor TO Herceg Novi Pavle Obradović.
On očekuje veliki doprinos tog projekta za predstojeću sezonu jer je prisustvo te tv na 99,6 odsto državne teritorije Rusije, dok preko satelita bilježi gledanost oko 270 miliona.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još