Novljanka oduševila u Makarskoj: Prvo mjesto na evropskom takmičenju u nail artu

 Novljanka oduševila u Makarskoj: Prvo mjesto na evropskom takmičenju u nail artu

Marina Mijanović, nail artist iz Herceg Novog, osvojila je prvo mjesto na evropskom takmičenju Nailpro Europe cup 2019 Croatia, koje je proteklog vikenda (19-20.oktobar) održano u Makarskoj. Više od 60 takmičara iz Poljske, Bugarske, Grčke, Srbije, Češke i drugih zemalja učestvovalo je u 140 kategorija.

Mlada umjetnica je bila je jedini učesnik iz Crne Gore a učešće je uzela u kategoriji Hand Painted Nail Art – umjetnički crtež na temu „Love story”.

Foto:Privatna arhiva

Marina je inspiraciju za rad, koji joj je i donio prvo mjesto, pronašla u jednom od njenih uzora, slikaru, Amadeu Modiglijaniju i njegovom ljubavnom životu. Ljubavna priča između njega i supruge Žan bila je motiv kojim je oduševila publiku i stručni žiri.

Marina je samostalna umjetnica a u nail artu je dobitnica više nagrada na međunarodnim i domaćim takmičenjima. Nedavno je imala i svoju prvu samostalnu izložbu po lupama «Karneval minijatura» koja se realizovala u okviru jubilarnog Praznika mimoze. Jedinstvenost njenih radova ogleda se u mikroslikanju kao neobičnoj i manje zastupljenoj tehnici kroz koju radovi dobijaju poseban likovni izraz.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još