Mjesna muzika Đenović uskoro u Podgorici: Želimo da osvojimo srca publike

 Mjesna muzika Đenović uskoro u Podgorici: Želimo da osvojimo srca publike

Februar u KIC-u takođe je ispunjen sjajnim programom, a 7. februar rezervisan je za nastup Mjesne muzike Đenović koja na našim prostorima postoji čak 100 godina. Gosti sa primorja, oko 35 članova, prirediće veče za pamćenje i izvesti neke od najvećih hitova rock&rolla, pop-rock numera, evergreena… Koncert počinje u 20 sati a ulaz je besplatan.

Podgorička publika imaće priliku da čuje repertoar koji je za naš orkestar svojstven u posljednjoj deceniji. Radi se o tradicionalnoj muzici, marševima ali akcenat je stavljen na moderne kompozicije u rock&roll, blues, evergreen i pop-rock aranžmanima“, kaže za FOS Milica Matović potpredsjednica Mjesne muzike Đenović.

Nije prvi put da nastupaju u glavnom gradu ali će ovaj nastup biti, kako kaže Matović, prvi cjelovečernji koncert Mjesne muzike Đenović.

Ranije smo u Podgorici imali nastupe koji su podrazumijevali izvođenje marševa i paradu. Očekujemo da i podgoričkoj publici pokažemo izuzetan napredak koji smo postigli u posljednjim godinama. Važno nam je da se i u glavnom gradu predstavimo kao moderan duvački orkestar i osvojimo srca publike.“

Protekla godina je za njih bila jubilarna. Proslavili su vijek postojanja i imali brojne nastupe. A dobro je, kažu, počela i 2020.

Ujedno, ta godina je bila momenat u istoriji društva kadda je došlo do velikih promjena u radu orkestra. Aleksandar Đorđević postao je dirigent a energija mladih ljudi podstakla je sve na rad i trud. U ovim promjenama, a uvijek oslanjajući se na tradicionalne vrijednosti koje su postavile generacije za nama, nalazi se ključ napretka i uspjeha koji smo postigli“, navodi Matović za FOS i dodaje:

„U jubilarnoj godini proslavili smo i štampanje monografije Mjesne muzike Đenović čiji su autori Gligo Odalović i ja. U istoj godini postignut je dogovor sa Turističkom organizacijom Herceg Novi o izradi novih paradnih uniformi. Kada sumiramo utiske imali smo vrlo uspješnu i punu radosti jubilarnu godinu.“

Nakon koncerta u Podgorici, vraćaju se u Herceg Novi kako bi proslavili praznik mimoze.

U okviru tog praznika očekuje nas niz parada i koncerata. U februaru će biti aktuelni i karnevali u okolnim gradovima – Kotoru i Tivtu gdje smo gosti tradicionalno godinama unazad. Sad je već izvjesno da ćemo u turističkoj sezoni biti zauzeti brojnim nastupima. Najčešće ćemo se čuti u Portonovom“, kaže Matović za FOS.

Podsjećamo, tamburaški orkestar Mjesne muzike Đenović osnovan je 1919. godine. Godinu kasnije osnovan je i duvački orkestar. Smjenjivale su se generacije, mijenjali repertoari ali muzika je nastavila da živi. Trenutno okupljaju 35 stalnih članova različitih generacija.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još