Devet stvari koje vjerovatno niste znali o kultnom filmu Sam u kući

 Devet stvari koje vjerovatno niste znali o kultnom filmu Sam u kući

Foto: Wikipedia

Sve je počelo kada ga je brojna porodica u gužvi zbog kašnjenja na avion za Pariz gdje su planirali provesti Božićne praznike, zaboravila kući… Već ste sigurno pogodili da se radi o početku kultnog filma Sam u kući koji je prerastao u serijal a nezaobilazna je filmska zabava pred svake Novogodišnje i Božićne praznike. Ali i najveći ljubitelji ove franšize vjerovatno nisu znali ovih devet stvari koje prenosi potal rtl.hr.

Reditelj je autor brojnih dječjih filmova

Reditelj Kris Kolumbus stoji iza mnogih omiljenih dječjih filmova. Ne samo da je napravio ‘Sam u kući’ nego i ‘Goonies’, ‘Gremline’, Mrs. Doubtfire’, ‘Pomajku’ te prva dva filma o Hariju Poteru.

Prije Kalkina na audiciji bilo stotine djece

Iako je reditelj preporučio Kalkina za ulogu Kevina, produkcija je na audiciju dovela više od stotinu djece i onda ipak uzela Mekolija. „Pročitali smo nekoliko rečenica skupa i tad sam shvatio da je nevjerovatan, savršen za ovu ulogu“, komentarisao je Hjudž jednom prilikom. 

Kendi je sve svoje scene snimio u 24 sata

Džon Kendi, koji glumi Gasa Polinskog, sve svoje scene snimio je u jednom danu. Kako je kasnije otkriveno, Kendi je dosta improvizovao na setu, recimo, u sceni kad Kevinovoj mami priča kako je kao dijete ostao u pogrebnom poduzeću preko noći. „To nije bilo u scenariju“, otkrio je scenarist Kris Kolumbus jednom prilikom. 

Neplanirana scena postala kultna

Foto: mojtv.net

Legendarni Kevinov krik kad stavi tatin aftershave takođe nije bio u scenariju, to je, kako kažu, bila ‘sretna nesreća’. „Kevin nije trebao rukama dodirnuti lice, a napravio je to. Njegove ruke zalijepile su se za lice kao da je stavio superlijepak. Na kraju smo odlučili iskoristiti tu scenu“, otkrio je Kolumbus. 

Kuća iz filma je prodata za 1,2 miliona dolara

Foto: Profimedia

Kuća u kojoj je sniman film nalazi se u Ilinojisu, a kad je 2012. godine prodana za 1,5 miliona dolara, i dalje je služila kao svojevrsna turistička atrakcija mnogima.

Peši je stvarno ugrizao Kalkina za prst

Foto: imdb.com

Džo Peši, koji glumi razbojnika, zaista je ugrizao Kalkina za prst u jednoj sceni. „Odgrišću ti sve prste, jedan po jedan“, kaže Peši u sceni, a Kalkin je nakon nekoliko godina otkrio kako se to zamalo i dogodilo. „Tokom jedne probe ugrizao me toliko jako da mi je probio kožu“, otkrio je Kalkin.

Po Marvovom licu je hodala prava tarantula 

Foto: happynovisad.com

„Rekli su mi kako imaju gumenu i pravu tarantulu. Trener mi je pokazao kako nije tako strašna i pustio je da hoda po njegovoj ruci. Svi su se činili prilično cool po tom pitanju i ja sam dopustio da mi prokleta tarantula hoda po licu!“ komentarisao je Daniel Still koji glumi Marva. 

Kalkinov mlađi brat se pojavljuje u filmu

Naime, Kiran Kalkin glumi malenog Filera.

Kevinov dvojnik je bio puno stariji

Kalkinov dvojnik bio je 30-godišnjak. Njegovo je ime Lari Nikolas i on je bio na zip-lineu u sceni kad se Kevin spušta iz svoje kuće prema kućici na drvetu. 

Izvor. rtl.hr

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još