Crna Gora medju „TOP 10 svjetskih destinacija iz snova“ za kineske turiste

 Crna Gora medju „TOP 10 svjetskih destinacija iz snova“ za kineske turiste

Kineski turistički magazin “WiTrip” dodijelio je Crnoj Gori prestižnu nagradu “TOP 10 svjetskih destinacija iz snova“, saopšteno je iz Nacionlane turističke organizacije (NTO).

Riječ je, kažu, o magazinu namijenjenom putnicima koji teže luksuznom odmoru, sa kreativnim konceptom „kulturni turizam, samopouzdanje i uživanje u životu“.

„Prema riječima predstavnika ‘WiTrip’ magazina, Crna Gora je zahvaljujući turističkim potencijalima ali i sve značajnijem uticaju na turstičkoj mapi svijeta, jedna od najpoželjnijih destinacija u 2021. godini“, navodi se u saopštenju.

Svečana ceremonija dodjele nagrada, kako je saopšteno, održana je u Šangaju u prisustvu više od 200 predstavnika turističke i hotelske industrije Kine, a pored Crne Gore dobitnici ove prestižne nagrade su: Francuska, Južna Afrika, Finska, Švajcarska, Izrael, Uganda, Holandija, Irska i Norveška.

„Imajući u vidu da se turistički časopis ‘WiTrip’ distribuira u svim većim kineskim gradovima, među kojima su Peking, Šangaj, Guandžo i Hangdžo, ovo priznanje potvrda je da Crna Gora postaje sve atraktivnija turistička destinacija na udaljenom tržištu Kine“, dodaje se u saopštenju.

Iz NTO ističu da u kontinuitetu realizuju promotivne aktivnosti na kineskom tržištu u okviru kampanje pod nazivom “Wild Soul of Europe – Slow Adventure”.

„Još jedan u nizu promotivnih događaja na kojem će biti predstavljena turistička ponuda destinacije je prvi “EUROPE Virtual Travel Trade Show” koji se održava od 19-23. aprila u Kini. Ovaj virtuelni sajam organizuje Evropska komisija za putovanja (ETC), a NTOCG kao punopravna članica ETC-a učestvovaće na sajmu“, navode iz NTO.

U cilju promocije Crne Gore kao turističke destinacije na tržištu NR Kine, kako su kazali, u toku je i kampanja koja se realizuje pod sloganom „U društvu prirode“.na svim većim kineskim platformama, među kojima su i društvene platforme “Weibo” i “WeChat”.
PR služba Nacionalne turističke organizacije

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još