“Artist in Residence” u Portonovom

 “Artist in Residence” u Portonovom

Samostalnom izložbom slika Svetlane Dragojević pod nazivom “Urbana utopija” u geleriji One&Only Portonovi počeo je umjetnički ciklus “Artist in Residence”, koji se realizuje u saradnji sa crnogorskom galerijom Pizana. Izložba će biti otvorena za javnost svakog dana do 20. maja, u rizortu. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, posjetu je potrebno zakazati na broj +382 31 691 001, saopšteno je zi One&Only kompleksa.

“Predstavlja nam izuzetno zadovoljstvo što ćemo crnogorskim i regionalnim likovnim stvaraocima i umjetnicima pružiti platformu posredstvom koje će prikazati svoju umjetnost našim gostima. Posebno mi je drago što prva umjetnica u projektu “Artist in Residence” dolazi iz Boke, iz jezgra svega onoga što je One&Only Portonovi rizortu velika inspiracija”, kazao je generalni menadžer rizorta Michele Giraudo (Mikele Điraudo).

“Kroz projekat “Artist in Residence” umjetnik stvara umjetnička djela u rizortu, uz priliku da ostvari interakciju sa gostima, organizuje umjetničke radionice i učestvuje u dijalozima o sopstvenom stvaralaštvu. U srži One&Only filozofije je stvaranje radosti. Društveno odgovorno poslovanje je važna komponenta našeg djelovanja, pa će na kraju svakog boravka umjetnika na rezidenciji, jedno umjetničko djelo biti licitirano, tihom aukcijom biti prodato, a sav prihod biće doniran u dobrotvorne svrhe”, dodao je Giraudo.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još