Zbog krijumčarenja turskih državljana, dva srpska državljana osuđena na po 4 godine zatvora

 Zbog krijumčarenja turskih državljana, dva srpska državljana osuđena na po 4 godine zatvora

Predsjednik Osnovnog suda u Herceg Novom, sudija Ivan Perović, nepravosnažnom presudom od 07. maja 2021. godine, oglasio je krivim D.N. (43 godine iz Beograda) i L.A. (31 godina iz Stare Pazove) i osudio ih na kaznu zatvora u trajanju od po 4 godine zbog krivičnog djela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, izvršenog u saizvršilaštvu.

„Okrivljeni D.N. i L.A. su 16. oktobra 2020. godine u prijepodnevnim časovima, isplovili iz Marine „Lazure“ u Meljinama. Nakon toga su u blizini Budve, mimo luke i graničnih prelaza, na plovilo primili 52 turska državljana, koje su smjestili u brodske kabine u unutrašnjosti plovila. Sa njima su prešli preko granice teritorijalnih voda Crne Gore, u namjeri da ih mimo graničnih prelaza, prevezu za Italiju, za unaprijed obećanu nagradu, koju je trebalo da dobiju nakon iskrcavanja putnika u Italiju. U tom pokušaju spriječili su ih nadležni organi Crne Gore.“ – navedeno je na kraju saopštenja.

Njima je produžen pritvor nakon izricanja presude i izrečena mjera bezbjednosti oduzimanja jedrilice, kao sredstva koje je upotrijebljeno za izvršenje navedenih krivičnih djela. – saopšteno je iz Osnovnog suda.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još