Završeno višenamjensko sportsko igralište u Sutorini

 Završeno višenamjensko sportsko igralište u Sutorini

Foto: Služba za informisanje Opštine HN

Gradnja višenamjenskog igrališta u Sutorini, čime su djeca i mladi u ovom naselju po prvi put dobili svoj sportski teren je završena.

Kako je rekao predsjednik MZ Sutorina, igralište je multifinkcionalno i moći će da se koristi za košarku, rukomet i mali fudbal. Njegova izgradnja je ispunjenje dugogodišnjeg sna mnogih generacija Sutorana.

On dodaje da su mještani veoma zadovoljni urađenim poslom i i uvjeren je da će teren okupljati veliki broj djece i mladih koji će ovdje provoditi slobodno vrijeme u druženju i sportskim aktivnostima. Teren će biti od velike koristi i djeci sa smetanjama i teškoćama u razvoju, obzirom da je izgrađen na prostoru uz novi objekat Dnevnog centra.

„Osim što je Sutorina prvi put dobila svoje trajno sportsko igralište, u vlasništvu Mjesne zajednice, ovim projektom smo dobili i jedno novo mjesto za organizaciju različitih dešavanja na otvorenom, poput sportskih turnira. Mjesna zajednica će nastojati da tu mogućnost iskoristi na najbolji mogući način, čim nam to dopusti epidemiološka situacija“ – rekao je Lučić.

On je dodao i da je zemljište na kojem je teren izgrađen poklon gradu od porodice Lučić, sa željom da ono bude privedeno namjeni koja će biti na dobrobit djece i škole u Sutorini, a ovim projektom je to u potpunosti ispoštovano.

Radove u iznosu od oko 30.000 eura je finansirala Opština Herceg Novi, a podrazumijevali su izgradnju igrališta, postavljanje koševa, golova za rukomet i za mali fudbal, iscrtavanje terena, uređenje okolnih zelenih površina, postavljanje ograda i instalaciju javne rasvjete. Idejno rješenje igrališta uradila je Agencija za izgradnju i razvoj grada i po njemu je teren i izgrađen.

Radove je izvela firma „Izomontmne“ a uređenje okolnog terena pomogla je Mjesna zajednica Sutorina.

„Novim igralištem će upravljati Mesna zajednica Sutorina a već je u planu naredna faza uređenja koja će podrazumijevati izgradnju tribina i svlačionica.“ – zaključuje Lučić.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još