Za Rome udžbenici i autobuske karte

 Za Rome udžbenici i autobuske karte

NVO Mladi Romi na zahtjev romsko-egipćanskih učenika obezbijedila je nove udžbenike za 62 srednjoškolca širom Crne Gore.

Nakon završetka školske godine, učenici će udžbenike vratiti u školsku biblioteku, odakle će moći da ih preuzmu naredne generacije RE učenika.

Donacija je omogućena kroz projekat „Unapređenje pristupa i učešća u srednjem obrazovanju i prelasku na tržište rada“ koji finansira Romski obrazovni fond i Evropska unija.

Iz ove organizacije ističu da su protekle sedmice za 60 romskih srednjoškolaca kroz isti projekat obezbijeđene i mjesečne autobuske karte za naredna tri mjeseca (mart, april, maj).

Od anonimnog donatora za 75 učenika prvog razreda srednje škole stigao je školski materijal.

U programe obrazovanja koje ova organizacija sprovodi uključeno je 150 romsko-egipćanskih srednjoškolaca koje prate 72 mentora. Mentori su nastavnici, psiholozi, pedagozi koji im pružaju podršku, rade na povećanju motivacije za nastavak školovanja, prate njihov rad vodeći računa o specifičnim potrebama učenika.

NVO Mladi Romi sa Romskim obrazovnim fondom i Evropskom unijom ovaj program sprovodi već treću godinu, a od ove školske godine podrška je obezbijeđena i od kancelarije Unicefa u Crnoj Gori.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još