Vlada preuzela koncesiju na putu Meljine – Petijevići

 Vlada preuzela koncesiju na putu Meljine – Petijevići

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić potvrdio je da je Vlada preuzela koncesiju na dijelu puta Meljine – Petijevići i granice će biti jednostavnije za prelaženje.

„Obaveza prema trenutnom konecisionaru 4.600.000 eura a dogovor je da maksimalna granica bude četiri miliona i da u međuvremenu koncesionar uloži 300.000 za popravku određenih dionica koje imaju propuste.“ – rekao je Krivokapić i dodao da će posebna komisija utvrditi tačan iznos a sve će biti planirano u budžetu za slijedeću godinu.

On je rekao da to ide u korist privrednika i sezone. Na taj način veliki dio aktivnosti koje su tretiranje kao lokalne, postale obaveza države i podsjetio da nigdje na svijetu nema da prilikom prelaska državne granice to tretirate kao lokalni put.

„Uradićemo sve kako bi se smanjile gužve i omogućio brzi prelazak granica kako bi Crna Gora postala destinacija “koja će postati primjer drugima”. Kako u saradnji sa BiH, tako i sa Srbijom i Albanijom radićemo sve kako bi vrijeme zadržavanja na graničnim prelazima bilo što kraće.“ – rekao je Krivokapić.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još