Vlada pomaže štampane medije i portale

 Vlada pomaže štampane medije i portale

Vlada je usvojila Informaciju o dodjeli pomoći medijima u skladu sa ekonomskim posljedicama izazvanim pandemijom COVID-19.

Kako je saopšteno, na prijedlog Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, Vlada je donijela odluku o dodjeli pomoći medijima radi prevazilaženja ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Za prvu grupu medija opredijelila je pomoć u iznosu od 150 hiljada EUR, i to 120 hiljada EUR za štampane medije i 30 hiljada EUR za portale. Iz Vlade su kazali da će pomoć biti realizovana putem javnog konkursa Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, koji će ubrzo biti objavljen.

Konkurs će, kako su naveli, biti fokusiran na izradu sadržaja od javnog interesa u dnevnim štampanim medijima i na internetskim publikacijama u vezi sa procesom vakcinacije protiv koronavirusa i epidemiološkim mjerama.

“Imajući u vidu važnost medija u epidemiološkoj situaciji i potrebu da njihovo funkcionisanje ne bude ugroženo, prepoznato je da je, shodno budžetskim mogućnostima, potrebno preduzeti dodatne mjere radi obezbjeđivanja održivosti medija”, kaže se u saopštenju.

Iz Vlade je saopšteno da su uzeli u obzir okolnost da usljed krize uslovljenom pandemijom korona virusa skoro svi mediji u Crnoj Gori funkcionišu sa poteškoćama i neizvjesnim stepenom održivosti, smanjenjem obima oglašavanja, padom tiraža kod štampanih medija.

Dodatnim mjerama koje se odnose na medije, kako je saopšteno, obezbijediće njihovu održivost, a samim tim i podršku pluralnom informisanju javnosti u ovom izazovnom momentu za društvo u cjelini.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još