Uprava policije:Pojačana kontrola saobraćaja danas i sjutra

 Uprava policije:Pojačana kontrola saobraćaja danas i sjutra

Foto:kodex.me

olicija će intenzivno vršiti kontrolu učesnika u saobraćaju u danima vikenda kada je međugradski saobraćaj zabranjen, saopštila je Uprava policije.

Podsjećaju da je Naredbom o izmjenama Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog korona virusa, propisano, da će se zabrana putničkog međugradskog saobraćaja realizovati u vremenskom periodu od petka u 21 sat, do ponedjeljka u 5 sati.

„Imajući u vidu navedeno, policijski službenici će u cilju sprovođenja Naredbe, kao i u prethodnom periodu, na ulazima i izlazima iz opština, vršiti detaljnu kontrolu učesnika u saobraćaju i kretanje dozvoljavati isključivo vozačima koji na to imaju pravo, na osnovu Naredbe, izuzetno u predviđenim slučajevima, uz obavezu posjedovanja propisane potvrde“, navode u saopštenju.

Ističu da će u svim ostalim slučajevima, u odnosu na eventualne zloupotrebe ovih potvrda ili kršenje usvojene Naredbe i mjera Ministarstva zdravlja, biti preduzete zakonom propisane mjere i aktivnosti od strane službenika Uprave policije.

„Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se upoznaju sa usvojenom Naredbom i da svoje lične i profesionalne obaveze prilagode nastalim uslovima, te da u komunikaciji sa policijskim službenicima doprinesu da se usvojene mjere i Naredba sprovedu na propisan način“, zaključili su u saopštenju.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još