Upozorenje MUP-a: Zbog najavljene obilne kiše moguća klizišta i odroni. Prilagodite svoje aktivnosti

 Upozorenje MUP-a: Zbog najavljene obilne kiše moguća klizišta i odroni. Prilagodite svoje aktivnosti

Iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a apel građanima e da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji. Kako upozoravaju iz MUP-a, zbog najavljenih obilnih kiša očekuje se porast vodostaja rijeka, a lokalno je moguća i pojava klizišta i odrona.

Podsjećaju da se prema informacijama Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, u periodu od 6. do 11. januara 2021. godine, na području Crne Gore očekuju nestabilne vremenske prilike.

„Najavljena meteorološka situacija usloviće obilniju količinu kiše u centralnim predjelima, na primorju i planinskom zaleđu Jadrana. Jača kiša se očekuje u srijedu, 6. januara, a potom u periodu od petka do nedjelje. Na sjeveru se u istom periodu očekuju intenzivnije sniježne padavine. Za 6. i 10. januar očekuje se jak južni vjetar, a u višim predjelima na sjeveru imaće i olujni karakter“, navodi se u saopštenju Direktorata za vanredne situacije.

Iz MUP-a dodaju da se zbog obilne kiše očekuje porast vodostaja u rijekama, a lokalno je moguća i pojava klizišta i odrona.

Zbog prognozirane meteorološke situacije, Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane i ostale subjekte društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenim vremenskim prilikama.

„Svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja će za pomenuti period podići nivo operativne spremnosti za reagovanje u ovakvim situacijama. Direktorat za vanredne situacije MUP-a će sa nadležnim službama i organima pratiti situaciju na terenu i reagovati u skladu sa razvojem događaja“, zaključuje se u saopštenju MUP-a.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još