UBNOR i antifašisti HN:Ljubov osmjeh je putokaz i opomena

 UBNOR i antifašisti HN:Ljubov osmjeh je putokaz i opomena

Nakon što je delegacija Udruženja boraca i antifašista Herceg Novog posjetila spomenik “Bitka na Sutjesci” na Tjentištu i položila vjenac u čast stradalih partizanskih heroja, po povratku u svoj grad dobili su strašnu vijest o skrnavljenju spomenika Ljubu Čupiću.

„Tjentište je priča o životu i žrtvama i nikada se ne smije zaboraviti. A ne smije se preći ni preko bilo kojeg vida omalovažavanja heroja crnogorske istorije“, rekao je za naš portal predsjednik UBNOR-a i antifašista Herceg Novi Svetozar Baković.

-Nakon dana provedenog na Tjentištu u slavu naših heroja, dočekala nas je vjest, sramna i ponizna za sve crnogorsko. Naime, neki ideološki nasljednik onih koji su prije 79 godina ubili Ljubomira Ljuba Čupića, pokušao je da na najponizniji način potre sve ono što ovaj velikan predstavlja za Crnu Goru, njenu slavnu istoriju i crnogorske građane koji baštine evropske, evroatlanske i antifašističke vrijednosti“, istakao je Baković naglašavajući da Ljubov osmjeh koji je obišao svijet, ostaje putokaz i opomena.

-Putokaz da istrajemo, da ne pokleknemo i opomena da u vremenu iskrivljenih vrijednosti ostanemo dosljedni u odbrani vrijednosti za koje su kako on, tako i mnogi drugi položili svoje živote.

Za ovaj čin ne smije biti opravdanja, time bismo još jednom ubili “heroja što se smrti smije”, poručio je Baković.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još