Ulica Spasića i Mašere ne dolikuje imenu koje nosi

 Ulica Spasića i Mašere ne dolikuje imenu koje nosi

Fotoportalnovi.me

Mještani iz Ulice Spasića i Mašere,kažu , godinama se obraćaju nadležnima ne bi li se ulica, nadomak grada, sredila za pristojan život. Naša sagovornica Jelena Pavićević ističe da je problem nastao nakon više prekopavanja ulice za sprovođenje komunalnih kablova, a da se poslije završetka radova nanosio neravnomjeran sloj betona, koji su vode brzo potkopavale. Pavićevićka je razočarana što je prije neki dan asfaltirano 20 -ak metara ulice pri magistrali, gdje se vidi, a da je unutrašnjost, kroz naselje, ostala ista.

Foto: portalnovi.me

-Ovo je stvarno sramota uzaludno smo se obraćali i pojedinačno i kao grupa građana I putem Mjesne zajednice Srbina kojoj pripadamo, ali niko da nam kaže zašto nas ignorišu. Naša ulica je duga oko 150 metara i cijela je u katastrofalnom stanju , a niko iz inata ili ne znam zašto neće da učini ništa”, kaže Pavićevićka i ističe da to nije jedini problem.

– U ulici nema ni kontejnera, smeće nosimo skroz do magistrale. Ljeti je to najveći problem, jer turisti samo odlože pored puta, ko će da traži kopntejner a pored sebe i oprema za more I djeca. Onda mi mještani, a puno nas je starijih, kupimo smeće pored puta i nosimo u kontejner, a iz preduzeća Čistoća računi redovno stižu za održavanje. Kakvo crno održavanje, oni u ovaj kraj sa kamionom nijesu došli, niko ne pamti”, priča Jelena I ističe da je veća nevolja što se često čitavom ulicom izlivaju i fekalije.Plaše se zaraze, naročito sad kad je korona, jer djeca idu u školu, a ona se zapričaju i ne gledaju kuda gaze.

Foto: portalnovi.me

-Dolazila je komunalna služba da utvrdi odakle se fekalije izlivaju, provjerili ispod jedne kuće gdje su mislili da su locirali. Kad su vidjeli da nije tu, rekli da će nastaviti ispitivanje. Kako uradili tako ostalo”,kaže naša sagovornica razočarana što u 21 vijeku živi u  prekopanoj ulici, bez kontejnera, sa izlivanjem fekalija i psima koji u potrazi za hranom lutaju i straha da u takovom stanju napadnu.

-A ulica poi meni za ponos svima. Narodni heroji, dva poručnika, koji su herojskim činom digli Evropu na noge, a mi ne mozemo jednu opštinu opomenti makar zbog imena ulice koju nosi.

Foto: portalnovi.me

Portal Novi je pokušao da dobije odgovor iz Opštine kada je u planu saniranje Ulice Spasića i Mašere, ali do objavljivanja teksta ostali smo uskraćeni na to.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još