Ulica Orjenski bataljon sigurna za pješake i vozače

 Ulica Orjenski bataljon sigurna za pješake i vozače

Foto:Opštinska služba za odnose s javnošću

Završeni su radovi na trotoaru u ulici Orjenski bataljon. Zahvaljujući ovom projektu, u kratkom roku je sanirana pješačka staza koja je godinama bila neuslovna za pješake i kojom je bio nemoguć nesmetan prolazak osoba sa invaliditetom i kolica za djecu, obavijestili su iz lokalne uprave.

Uređenjem trotoara omogućeno je sigurnije i bezbjednije kretanje ulicom Orjenski bataljon.

“Urađeni su novi parapeti, ivičnjaci, novi sloj betona sa ukrasnim dijelom po sredini, odrađeno je farbanje postojeće ograde. Projekat je urađen u rekordnom roku. Izvođač je bila firma “Role inžinjering”, kojoj želim da se zahvalim na izuzetnoj saradnji i brzini izvođenja”, kazao je v.d. direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Aleksandar Kovačević.

Radovi na dionoici od 340 metara bili su podijeljeni u dva segmenta, prvi od uzbrdice do raskrsnice sa Banjalučkom ulicom, a drugi od raskrsnice do marketa “Idea” u naselju Crveni krst.

Ukupna vrijednost ove investicije je oko 30 hiljada eura, finansirala ga je Opština Herceg Novi, a izveden je prema projektu koji je uradila Agencija za izgradnju i razvoj.

Kovačević ističe da će Agencija i ubuduće nastaviti da radi na projektima adaptacije, sanacije ili rekonstrukcije novskih trotoara i ulica. U planu su, između ostalog, radovi na adaptaciji trotoara u preostalom dijelu Orjenskog bataljona, do raskrsnice sa Jadranskom magistalom. Kako objašnjava Kovačević, Agencija je komunikaciji sa investitorom koji namjerava da u blizini gradi objekat, radi planiranja i što bolje koordinacije izvođenja ovih radova.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još