Ukida se obavezno nošenje maski na otvorenom

 Ukida se obavezno nošenje maski na otvorenom

Novim mjerama Ministarstva zdravlja od subote se ukida obaveza nošenja maski na otvorenom, gdje je moguće obezbijediti odstojanje od dva metra a što važiti od 22. do 28. maja. Obaveza nošenja maske u zatvorenom ostaje na snazi, kao i sve ostale mjere. – saopšteno je na posljednjoj press konferenciji Ministarstva zdravlja.

Kada su u pitanju uslovi ulaska stranih državljana u Crnu Goru, Borko Bajić, državni sekretar u ovom resoru, rekao je da uslovi ulaska nijesu promijenjeni i podsjetio da samo državljani Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije i Kosova, kao i Rusije, Ukrajine i Bjelorusije, u Crnu Goru ulaze bez uslova.

“Svi ostali moraju da imaju negativan PCR test ili dokaz da imaju antitijela ili da su u cjelosti imunizovani makar sedam dana prije dolaska u Crnu Goru bilo kojom vakcinom protiv korona virusa”, istakao je Bajić na pressu Ministarstva zdravlja.

Kako je saopštio, uskoro bi trebalo da budu usvojene izmjene i dopune Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

“Ukoliko izmjene budu usvojene, a prema najavama hoće, kažnjavaće se nenošenje maske prilikom čekanja u redovima ispred institucija, kao što su banke, pošte i slično”, objasnio je Bajić.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još