Uhapšen ugostitelj zbog kršenja epidemioloških mjera

 Uhapšen ugostitelj zbog kršenja epidemioloških mjera

Ugostitelj iz Herceg Novog S.P. (33) uhapšen je i protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Hercegnovska policija sinoć je oko 23 sata, u mjestu Topla, kontrolisala sportsko rekreativni objekat u sklopu kojeg posluje ugostiteljski objekat čiji je vlasnik S.P.

U ugostiteljskom objektu zatečeno je 29 osoba kao i vlasnik čime su prekršene propisane mjere u cilju suzbijanja pandemije koronavirusa.

– Protiv lica koja su zatečena u ovom objektu u vremenu kada je zabranjen izlazak iz objekta stanovanja, biće podnijete krivične prijave u redovnom postupku, zbog sumnje da su izvršili isto krivično djelo – saopšteno je iz Uprave policije.

U ovom ugostiteljskom objektu zatečeni su aparati za igre na sreću, za koje nije postojala uredna dokumentacija. Takođe, kako kažu u policiji, u objektu nije zatečena fiskalna kasa iako je služeno piće koje je naplaćivano.

– U odnosu na ove činjenice su u toku dalje kontrole poslovanja ovog ugostiteljskog objekta u saradnji sa nadležnim inspekcijama – stoji u saopštenju UP.

U policiji napominju da će službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi u narednom periodu intezivirati kontrole poštovanja mjera u cilju suzbinjanja pandemije kovida-19.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još