Učenici novskih škola najbolji na državnom takmičenju: Vladana Ilić iz O.Š. „Orjenski bataljon“ osvojila I mjesto iz biologije

 Učenici novskih škola najbolji na državnom takmičenju: Vladana Ilić iz O.Š. „Orjenski bataljon“ osvojila I mjesto iz biologije

Po jedno I i II mjesto u prirodnim naukama osvojili su učenici OŠ Orjenski bataljon iz Bijele. Naime, Vladan Ilić sa mentorkom Suadom Bešković osvojio je I mjesto na takmičenju iz biologije. Vasilije Popović sa mentorom Oliverom Jakovljevićem osvojio je II mjesto na takmičenju iz hemije.

„I ove neobične i specifične školske godine se JUOŠ “Orjenski bataljon” iz Bijele, može se opet radovati divnim uspjesima naših mudrih glavica učenika i radu sjajnih mentora!“- poručila je direktorka škole, Jarmila Radović.

Teodora Tomanović iz OŠ Ilija Kišić u Zelenici osvojila je 85 bodova na takmičenju iz biologije.

Vrijedan rezultat na državnom takmičenju iz biologije ostvarile su i učenice OŠ Milan Vuković – Lana Martinović i Andrea Proročić, sa osvojenih 79 odnosno 77 bodova.

Učenik OŠ Dašo Pavičić Dušan Reljić osvojio je 90 bodova na takmičenju iz matematike čime je zavrijedio I mjesto u kategoriji vršnjaka. Iz iste škole, 75 bodova dobio je i učenik Nikita Babenkov.

U znanju iz engleskog jezika takmičili su se: iz OŠ Ilija Kišić: Jelena Radonjić sa osvojenih 99 bodova, Sofija Vujičić sa osvojenih 82 boda. Iz OŠ Dašo Pavičić: Luka Govedarica koji je osvojio 76 bodova, Mikhail Kurytcin sa 79 bodova i Mia Vuković sa osvojena 82 boda.

U takmičenju u matematici za srednjoškolce od I-II razerda, dobre rezultate postigli su: Mark Ivanov i Sava Huter iz JUSMŠ IGK, sa 78 odnosno 75 bodova. Milan Lečić ( takmičari iz kategorije III – IV razred ) osvojio je 76 bodova.

Tri srednjoškolca u kategoriji I – II razred takmičila su se u znanju iz engleskog jezika: Anđela Kovač sa osvojena 83 boda, Lara Kovačević sa 79 bodova, kao i Andrej Voučko sa takođe dobijenih 79 bodova. U takmičenju za učenike od III do IV razreda, Matija Bošković je osvojio 86 bodova.

Ilija Babić je u kategoriji srednjoškolaca III – IV razred u takmičenju u znanju Njemačkog jezika ostvario visokih 95 bodova.

U kategoriji srednjoškolaca na takmičenju iz geografije I-II razred, Andrej Bulatović osvojio je 82 boda.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još