UBNOR i antifašisti Herceg Novog najoštrije osuđuju sraman čin mladih osoba u Herceg Novom

 UBNOR i antifašisti Herceg Novog najoštrije osuđuju sraman čin mladih osoba u Herceg Novom

Saopštenje UBNOR-a i antifašista Herceg Novog prenosimo u cjelosti:

-Danas društvenim mrežama kruži snimak na kojem dvije mlade osobe, od kojih je jedna i maloljetna, cijepaju državnu zastavu Crne Gore. Ovaj čin prvenstveno pokazuje odsustvo svijesti o tome šta crnogorska zastava treba da predstavlja za svakog njenog građanina, ali i jedno nezdravo okruženje i sijanje mržnje koje je u ovim mladim osobama probudilo želju da unište simbol države u kojoj žive.

Skoro svakodnevno postajemo svjedoci skaradnih činjenja pojedinaca, koja oslikavaju ambijent u kojem živimo. Fašizam je tu oko nas i živi u različitim oblicima nepodnošljivosti, zato bez obzira na godine, mladost, nedozrelost, odgovor instirucija na ovakve postupke mora postojati. Sve dok pojedinci prolaze nekažnjeno, ovakvim i sličnim skrnavljenjima crnogorskih simbola neće biti kraja“, piše u saopštenju za javnost.

Iz te organizacije pozivaju gradjane da se odazovu mirnom protestu, sjutra veče u 19 i 30, ispred spomenika Bezmetkoviću, kako bi pokazali otpor počiniocima ovakvog, i nedavno učinjenog skrnavljenja spomenika Ljubu Čupiću u Nikšiću.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još