U toku kićenje grada – ove godine bez nabavke novih ukrasa

 U toku kićenje grada – ove godine bez nabavke novih ukrasa

Korona je u drugi plan stavila prazničnu euforiju, ili bolje rečeno, gotovo da je i nema. Po koji ukrašeni butik tek nas podsjeti da decembar žuri. Zvanični doček na otvorenom, zbog nastale situacije, će izostati ali je kićenje  grada počelo.

Foto: Komunalno Stambeno

Miloš Petrović, iz sektora javne rasvjete Komunalno stambenog preduzeća kaže da će ove godine zbog dobro poznate zdravstvene situacije, kićenja grada biti ali u nesto manjem obimu. Naglašavaju da nijesu kupovali nove ukrase jer su upotrebljivi oni iz prethodnih godina, te da je već zasijao dio kod kružnog toka u Meljinama, magistrale od Autobuske stanice do Centra bezbjednosti, i više ulica u Igalu a narednih dana i centar grada. Uskoro će, na radost najmlađih, postaviti jelku preko puta Omladinskog parka.

Foto: Komunalno Stambeno

Iz Komunalno stambenog dodaju da još uvijek ne znaju gdje će postaviti Djeda Mraza sa sankama i nastoje da nađu adekvatnu lokaciju koja bi bila atraktivna, ali ipak ne tako dostupna najmlađima, da bi se izbjegla okupljanja i fotografisanje sa irvasima.

Dio Njegoševe ulice, pored zgrade Opštine Herceg Novi, zbog radova na garaži, neće kititi.

Prošle godine za nabavku novih dekorativnih elemenata  Opština i Turistička organizacija izdvojile su 15 hiljada eura,  a godinu prije 20 hiljada eura.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još