U nelegalnoj eksploaticiji kamena Novljanin oštetio budžet Crne Gore za 300.000 eura

 U nelegalnoj eksploaticiji kamena  Novljanin oštetio budžet Crne Gore za 300.000 eura

Službenici Odsjeka za suzbijanje teških krivičnih djela u Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi, podnijeli su Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru krivičnu prijavu protiv M.M.(48) iz Herceg Novog i „Porto Žanjic“ d.o.o. čiji je osnivač i izvršni direktor M.M. Sumnja se da su izvršili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Na ovaj način su ova lica, kako se sumnja, nanijeli materijalnu štetu budžetu Crne Gora u iznosu od oko 300.000 eura.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, u namjeri da sebi ili drugom pribave protivpravnu imovinsku korist, u periodu do 14. marta 2020. godine, na katastarskoj parceli u Tivtu, upisanoj u Listu nepokretnosti kao svojina države Crne Gore, izvršili su nezakonitu eksploataciju rudno mineralne sirovine, tehničko-građevinskog kamena, u količini između 10.000 m³ i 15.000 m³.

Tokom provjere utvrđeno je da „Porto Žanjic“ d.o.o. – Herceg Novi nema zaključen koncesioni Ugovor o pravu na detaljna geološka istraživanja i eksploataciju kamena na katastarskoj parceli, kao i da se ona u prostornom planu Opštine Tivat ne nalazi kao prostor koji je namijenjen za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju mineralnih sirovina- navodi se u saopštenju policije.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još