U Institut Igalo danas stiže prva grupa pacijenata

 U Institut Igalo danas stiže prva grupa pacijenata

Poslije pauze od tri i po mjeseca danas će biti otvoren objekat Druge faze Instituta Dr Simo Milošević u Igalu. Prvu od pet grupa po 35 pacijenata čine osiguranici Fonda zdravstva Crne Gore. Nakon toga na rehabilitaciju stižu crnogorski penzioneri i članovi Sindikata, rekao nam je direktor marketinga Nikola Mračević.

-Ne želimo stvaranje gužve iako je na čekanju 500 pacijenata, pa ćemo prijem obavljati postepeno. Tako će do kraja naredne sedmice na terapijama biti oko 150 korisnika Fonda. Pacijenti će biti primljeni sa negativnim PCR testovima, a ukoliko ih nemaju mogu uraditi brzi antigenski test u Institutu za 20 eura, baš kao i samoplatežni, koji se već najavljuju – objašnjava Mračević, ističući da su za sada skoncentrisani na Crnu Goru i region, mada se nadaju jednom broju posjetilaca iz Rusije, Ukrajine i drugih zemalja bivšeg Sovjetskog saveza – dodaje Mračević.

Do daljnjeg će raditi samo Druga faza. Otvaranje starog stacionara zavisi od inostranog tržišta. Ništa se još ne može pouzdano reći o dolasku Norvežana i Holanđana, te nastavka višedecenijskog programa.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još