U Herceg Novom uhapšeno sedam osoba zbog kriminalnog udruživanja i neovlašćene prodaje opojnih droga

 U Herceg Novom uhapšeno sedam osoba zbog kriminalnog udruživanja i neovlašćene prodaje opojnih droga

Foto:pobjeda.me

Nakon prikupljenih materijalnih i drugih dokaza, policija je u Herceg Novom u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, danas realizovala operativnu akciju kodnog naziva “Levant”.

Sprovodeći ovu akciju, u saradnji sa službenicima nikšićke, budvanske i cetinjske policije, izvršeni su pretresi stanova i drugih prostorija na devet lokacija u Herceg Novom i jednoj lokaciji na Cetinju, a sve u cilju lišenja slobode izvršioca krivičnih djela i pronalaska predmeta i tragova povezanih sa krivičnim djelima.
Policija je podnijela krivične prijave protiv M.B. (34), R.B. (28), D.B. (29), I.B. (29), V.Š. (24), M.B. (33) i N.I. (30) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim djelom neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Takođe, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga krivične prijave podnijete su i protiv N.B. (29) iz Herceg Novog i Ž.B. (22) iz Cetinja.

Slobode su lišeni M.B. (34), R.B., D.B., I.B., V.Š., M.B. (33) i N.B., dok se lice N.I. nalazi u istrašnom zatvoru UIKS-a zbog krivičnog djela teško ubistvo iz 2019. godine u Herceg Novom.

Sprovedenom kriminalističkom obradom i preduzetim službenim mjerama i radnjama policija je došla do sumnje da je M.B. (34) tokom 2018. i 2019. godine organizovao kriminalno udruženje koje je djelovalo u dužem vremenskom periodu, čiji su pripadnici postali ostali osumnjičeni, a sve radi realizacije kriminalnog plana koji se odnosio na prodaju opojnih droga kokain i marihuana na području Herceg Novog. Sprovodeći u djelo kriminalni plan, kako se sumnja, ova lica su imala jasne uloge i zadatke u vršenju krivičnih djela, počev od nabavke droge za dalju prodaju, prepakivanja i skrivanja opojnih droga, ugovaranja prodaje, posredovanja u prodaji droge, vođenja evidencija, primopredaje droge krajnjim kupcima i preuzimanja novca stečenog prodajom narkotika.

Policija je tokom pretresa koji su sprovedeni danas kod osumnjičenih pronašla i oduzela više sredstava komunikacije, šest vozila, tri motorcikla, određenu količinu novca u različitim valutama, pet ručnih satova različitih marki i ugovore o nepokretnostima.

Osumnjičeni su privedeni Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost, informišu iz Uprave policije.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još