U Herceg Novom pravo glasa na izborima za 9.maj ima 25.532 birača

 U Herceg Novom pravo glasa na izborima za 9.maj ima 25.532 birača

Izborne liste za odbornike u lokalnom parlamentu moraju biti dostavljene OIK u Herceg Novom do 13. aprila do ponoć. Zbirna izborna ista biće poznata najkasnije 15 dana prije održavanja izbora, odnosno do 23. aprila, nakon toga ostaje pet dana da se utvrditi raspored birača i mjesta na kojima će glasati.

U roku od 15 dana do održavanja izbora, odnosno od 24. aprila, u programima radio difuznih servisa i drugih medija nije dozvoljeno objavljivanje rezultata javnog mnjenja, drugih istraživanja i analiza u vezi sa opredjeljenjem birača u pogledu procjene izbornih rezultata. Izborna propaganda preko medija i javnih skupova, odnosno pravo na medijsko praćenje u predizbornoj kampanji prestaje 24 sata prije održavanja izbora, odnosno 7. maja do 24 h.

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, raspisao je lokalne izbore u Herceg Novom za 9.maj. Prema podacima MUP-a, pravo glasa na lokalnim zborima ima 25.532 birača.

Vladajuću koaliciju u protekle četiri godine činili su Demokrate, DF, Novska lista (kojoj se priključio odbornik Liste Mišo Škobalj), SNP i SDP/URA. U opoziciji su DPS, SD i Izbor.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još