U Herceg Novom, odmara 5.000 gostiju

 U Herceg Novom, odmara 5.000 gostiju

U Herceg Novom trenutno boravi oko 5000 gostiju, što je oko 43 odsto u poređenju sa 2019. godinom.

“To je nešto niže nego što smo imali u proteklih mjesec dana. Međutim, možemo slobodno reći da su cifre zadovoljavajuće, jer se sve svodi na projektovanu cifru od 50-60 odsto koju smo dobili od državnog vrha”, kazao je Dalibor Vuković iz turističke organizacije Herceg Novi.

On je dodao da su gosti pretežno iz regiona, a najviše iz Srbije.

„Na osnovu prijava boravka, 38 odsto gostiju je iz Srbije. Na drugom mjestu je Rusija sa 24 odsto i na trećem mjestu gosti iz Bosne i Hercegovine, njih 18 odsto. To je nešto što se uklapa u naše projekcije i aktivnosti koje smo radili na marketinškom planu, jer smo se fokusirali na region i Istočnu Evropu”, poručio je Vuković.

Takođe, naveo je da su cijene smještaja pratile potražnju, te da su, u odnosu na 2019. godinu, cijene niže najviše do 30 odsto.

„Privatni smještaji imaju veću fleksibilnost, jer mogu lakše da rade redukciju svojih cijena. Hoteli to rade opreznije, jer jednom drastično spuštene cijene teško se vraćaju na prvobitni nivo”, rekao je Vuković za agenciju Mediabiro.

U turističkoj ponudi Herceg Novog, osim sunca i mora, nalaze se i
prateći sadržaji.

„Pripremili smo pješake i biciklističke ture. Dosta našu ponudu baziramo na prirodnom kontrastu. Vjerujemo da bi to ovog ljeta moglo biti zastupljeno, imajući u vidu na kampanje koje se zasnivaju na boravak u prirodi. Kreirana je gradska tura, koja se oslanja na novootvorenu Kuću nobelovca Iva Andrića”, kazao je Dalibor Vuković za agenciju Mediabiro.

Prethodna tri mjeseca premašila su očekivanja nekih od hotelijera. Tome je svjedočila generalna direktorica Lazure Hotel&Marina Stanka Karazija.

„Usudila bih se reći da je maj bio naročito iznad 2019. godine. Nama je predsezona bila fenomenalna. Brojke nam pokazuje da ćemo sve do oktobra biti na razini 2019. godine po rezervacijama. Smatramo da će taj booking konstantno rasti, jer iz dana u dan broj rezervacija raste”, rekla je Karazija.

U ovom hotelu do korigovanja cijena došlo je u predsezoni, ali u glavnom dijelu sezone, kako je navela Karazija, toga neće biti.

„Od sada, naša prosječna cijena je veća nego što je bila 2019. godine. Smanjenje cijena nije bilo potrebno, što je fenomenalno za nas hotelijere. Turisti traže privatnost, mjesta gdje nije masivni turizam i to je ovdje prepoznato”, zaključila je Stanka Karazija.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još