U finišu kampanje potpredsjednik Novskog odbora URE napustio stranku

 U finišu kampanje potpredsjednik Novskog odbora URE napustio stranku

Foto:sharemontenegro.me

Potpredsjednik opštinskog odbora URA Herceg Novi Sreten Antunović napustio je tu stranku. On je u otvorenom pismu poručio da su originalne ideje URE bile pravilne, ali je pitanje da li će uopšte postojati Crna Gora u kojoj se one mogu realizovati, dok su centralizacijom upravljanja iz Podgorice i radom jednog čovjeka marginalizovani zvanični organi URE. On je dodao da je razočaran, rezigniran i uvrijeđen.

Njegovo pismo prenosimo integralno:

Ovim putem želim da vas obavijestim, da kao potpredsjednik opštinskog odbora URA Herceg Novi, tokom čijeg mandata je napravljen najbolji rezultat, napuštam stranku.

Putem ovog pisma želim da vam objasnim zašto sam na veče prije izbora u Novom to uradio. Ovaj trenutak sam odbarao jer predstavlja pravo vrijeme da se pošalje poruka o pravcu u kom se kreće politika Crne Gore.

Originalne ideje URE su bile pravilne. Borba protiv korupcije, bolje i efikasnije vođenje države, političari koji su odgovorni za svoje postupke, politički sistem u kom su građani uvijek na prvom mjestu, a ne samo tokom izborne kampanje. Ali pitanje koje, proteklih nekoliko mjeseci, imam na umu je, da li će uopšte postojati Crna Gora u kojoj ćemo moći da se borimo za ove URA-ine ideje? Plašim se da neće.

Dok posmatram URU posljednjih nekoliko sedmica, ne vidim uvažavanje za građane Herceg Novog i kolege članove URE u našem gradu, ne vidim razumijevanje za lokalne probleme i vidim nedostatak vizije za budući razvoj našeg grada.

Centralizacijom upravljanja iz Podgorice, i radom jednog čovjeka su se marginalizovali zvanični organi URE sa napomenom da su neki članovi i ponižavani na neprimjeren način na partijskim organima.

Dodatno, u proteklih nekoliko mjeseci, ne vidim našu partiju kao reformsku snagu u Vladi, niti da postoji bilo kakva komunikacija između centrale partije i samog članstva. Nasuprot, URU vidim kao saučesnika. Mi smo dio Vlade koja ne vjeruje u crnogorsku zastavu i u demokratske principe vladavine prava i građanskog društva. Mi smo dio Vlade kojoj je nevažno da li će naši zakoni biti u skladu sa Evropskom Unijom, zato što naše koalicione partnere nije briga za EU.

Mi smo dio Vlade koja pljuje u lice svima onima koji baštine evropske ideje.

Svi znakovi ukazuju na to da je proces pretvaranja Crne Gore u prosrpsku državu ili nekadašnju 27. izbornu jedinicu već otpočeo. Neki ljudi i dalje to ne vide i ne osjećaju, ali je neizbježno. Upravo zbog svega navedenog ne želim da budem dio toga. Ne želim da budem saučesnik. I dalje vjerujem da su početne ideje bile pravilne, ali stvaranje boljeg doma ne znači da ga treba uništiti i zapaliti prije toga.

Vjerujem u Crnu Goru i vjerujem u ideju moderne, multikulturalne i nezavisne države i u put ka Evropskoj porodici svih naroda. Vjerujem u vrijednosti koje bi URA trebalo da učini snažnijim, a ne da potpomaže njihovo uništavanje.

Zbog svega navedenog, razočaran, rezigniran i uvrijeđen, napuštam stranku.

Svojim kolegama želim uspješan rad i nadam se da će ubrzo i sami shvatiti kakvom političkom okruženju pripadaju.

Izvor: CDM

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još