Turoperatori iz Njemačke, Francuske i Velike Britanije u studijskoj posjeti Crnoj Gori

 Turoperatori iz Njemačke, Francuske i Velike Britanije u studijskoj posjeti Crnoj Gori

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u okviru IPA projekta prekogranične saradnje Inovativni prekogranični klaster za turizam malih i srednjih preduzeća – INNOTOURCLUST, organizovala je studijsko putovanje za turoperatore iz Njemačke, Francuske i Velike Britanije koji ovih dana borave u Crnoj Gori.

Organizacijom ove značajne studijske posjete uspješno se završava trogodišnji projekat INNOTOURCLUST čiji je cilj da mala i srednja preduzeća iz Crne Gore, Albanije i Italije kroz umrežavanje poboljšaju ekonomsku konkurentnost i zadovolje nove međunarodne trendove na turističkom tržištu.

Tokom petodnevnog boravka predstavnici šest turoperatora imaju priliku da obiđu članove klastera, kojih u Crnoj Gori ima dvanaest, ali i da posjete atraktivne lokacije za odmor u ruralnim područjima kako bi se upoznali sa jedinstvenim i autentičnim sadržajima u našoj destinaciji.Takođe, njima će biti predstavljena kultura, tradicija, istorija i gastronomija navedenih područja s akcentom na proizvodnju autentičnih domaćih proizvoda.

Posljednjeg dana posjete, u subotu 26. juna, s početkom u 10,00 sati, na glavnom gradskom trgu u Bijelom Polju, biće organizovan sajam na kojem će svoju ponudu predstaviti članovi klastera iz Crne Gore, ali i njihove kolege iz Albanije i Italije. Biće to jedinstvena prilika da se na jednom mjestu nađu članovi klastera iz tri susjedne države i da kroz B2B sastanke sa turoperatorima sa emitivnih tržišta Njemačke, Francuske i Velike Britanije, predstave svoje ponude.

Članovi klastera u Crnoj Gori naglašavaju da im je članstvo u ovom klasteru, kroz razne edukativne radionice, B2B događaje i sastanke sa članovima klastera drugih zemalja, omogućilo značajan broj novih poslovnih kontakata, te da se nadaju da će ovakvih i sličnih inicijativa biti i u budućnosti.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, kroz projekat prekogranične saradnje INNOTOURCLUST, sa Albanijom i Italijom uvezuje crnogorsku ponudu sa sličnim ponudama u ovim zemljama, a očekivanja su da će ove aktivnosti u narednom periodu rezultirati povećanjem broja posjeta turista kako sa ovih tržišta, tako i sa tržišta cijele Zapadne Evrope.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još