Turoperatori i mediji iz Kazahstana u posjeti Crnoj Gori

 Turoperatori i mediji iz Kazahstana u posjeti Crnoj Gori

Povodom uspostavljanja direktne avio linije između Kazakhstana i Crne Gore, nacionalnog avio-prevoznika Kazahstana Air Astana-e, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa ovom kompanijom, lokalnim turstičkim organizacijama i turističkom privredom, organizovala je studijske posjete dvije grupe kazakhstanskih turoperatora i medija.

Predstavnici devet uticajnih turoperatora iz Kazakhstana (Kompas TUI KZ, Emperum, Tamerlan Tour, Sanat, Travel Partners, Oasis, Intertour Astana, Destinations) boravili su u Crnoj Gori od 13-17. juna, kako bi se upoznali sa ponudom destinacije. U cilju upostavljanja kontakata i eventualne saradnje sa crnogorskom turističkom privredom, organizovane su poslovne radionice sa turističkim agencijama i hotelijerima iz primorskih opština, Podgorice Cetinja, Kolašina i Žabljaka. Uz podršku lokalnih turističkih organizacija, radionice su održane u Podgorici, Budvi, Baru i Tivtu, na kojima je, predstavljena integralna turistička ponuda destinacije, tematski po regijama. Pored toga, tokom četvorodnevnog boravka u Crnoj Gori, turoperatori su bili u prilici da obiđu najatraktivnije turističke lokalitete i hotele sa 4 i 5 *, u skladu sa iskazanim interesovanjem.

Nakon grupe turoperatora, u studijsku posjetu Crnoj Gori doputovala je grupa predstavnika deset renomiranih kazakhstanskih medija. Riječ je o novinarima i urednicima novinskih portala i agencija Tengrinews, Caravan, Sputnik-Kazakhstan, Jaz Qazaq, Cronos Asia, Vremya, magazina Vlast i tri uticajna turisti

ka blogera sa ovog tržišta, koji će u Crnoj Gori boraviti do 20. juna. Prvog dana boravka, obišli su Podgoricu i Budvu, dok su u nastavku posjete planirani obilasci Cetinja, Bokokotorskog zaliva, Bara i Ulcinja.

Obije posjete realizovane su uz podršku HG Montenegro Stars koja je obezbijedila smještaj za turoperatore i novinare, lokalnih turističkih organizacija Podgorice, Bara, Cetinja, Ulcinja, Kotora, Tivta i Budve.

Imajući u vidu da je od uspostavljanja avio-linije 9. juna 2021. godine, iz Almatija i Nur-Sultana ka Podgorici više od 1000 putnika direktnim letovima avio-kompanije Air Astana doputovalo u Crnu Goru, te da će od 21. juna svakodnevno letjeti avioni između Crne Gore i Kazakhstana, očekuje se da će ove posjete imati značajne promotivne efekte kada je riječ o pozicioniranju i imidžu Crne Gore kao turističke destinacije i privlačenju turista sa ovog tržišta.

(Aleksandra Maksimović – National Tourism Organisation of Montenegro)

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još